Ukrainas premjerministrs: Krievija sākusi plašu uzbrukumu • IR.lv

Ukrainas premjerministrs: Krievija sākusi plašu uzbrukumu

31
Ukrainas karavīrs Doņeckas apgabalā šauj no granātmetēja. Foto: AFP/LETA

Prokrievisko separātistu militārās aktivitātes saista ar G7 samitu šonedēļ

Par spīti Minskas vienošanās Krievija saviem kaujiniekiem Austrumukrainā devusi rīkojumu sākt kaujas operāciju, vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN. Savukārt Ukrainas armijas runasvīrs norāda, ka separātistu uzbrukumu trešdien nevar uzskatīt par plašu.

Paziņojumu par Krievijas pavēli uzbrukt trešdien sniedzis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, kurš apmeklēja Starptautisko miera uzturēšanas un drošības centru Ļvovas apgabalā. „Krievija vakar neieradās uz trīspusējo tikšanos, bet šodien tā saviem teroristiem deva rīkojumu sākt kaujas operāciju,” teica Jaceņuks.

Pēc viņa teiktā, tas ir noticis G7 līderu tikšanās priekšvakarā. Jaceņuks sagaida, ka šajā samitā G7 valstis reaģēs uz Krievijas rīcību Austrumukrainā.

Trešdien no paša rīta separātistu kaujinieki sāka uzbrukumu Ukrainas spēkiem Doņeckas apgabalā. Pēc bataljona „Kijev-1″ koordinatora un Ukrainas deputāta Jevgēnija Deideja teiktā UNIAN, notiek sīvas cīņas. Vēlāk kļuva zināms, ka apdzīvotās vietas Marjinka rajonā notiek kaujas, kurās jau ir ievainoti 25 Ukrainas karavīri.

Tikmēr Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis Andrijs Lisenko preses konferencē paziņojis, ka runāt par teroristu plašu uzbrukumu Ukrainas armijas pozīcijām Donbasā nevar.

„Tas, kas šodien notiek, īpaši šonakt Doņeckas virzienā, to patiesi var uzskatīt par mēģinājumu uzbrukt, taču šis uzbrukums notiek nelielā frontes posmā, tāpēc teikt, ka sācies plašs ienaidnieka uzbrukums, mēs nevaram,” norāda Lisenko.

Pēc viņa teiktā, „saistībā ar šīm aktīvajām kaujas darbībām mēs sagaidām citus jaunumus un ceram, ka [kaujas] neturpināsies un nepastiprināsies”.

„Mums nav zināmi tie plāni, pēc kuriem darbojas kaujinieki, un mēs saprotam – ja sākusies [kauju] aktivizācija, tas ir skaidrs signāls no Maskavas, lai sāktu šo aktivizāciju. Vēl jo vairāk tāpēc, ka jau ir zināms, kādus jautājumus izskatīs šonedēļ G7 valstu līderi samitā,” teica Lisenko.

ASV, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Kanādas un Japānas līderi Elmavas Alpu kūrortā pulcēsies 7. un 8.jūnijā, lai pārrunātu pasaules ekonomikas problēmas, kā arī ārpolitikas un drošības jautājumus.

Komentāri (31)

dzeris49 04.06.2015. 05.09

Un Rietumi Ukrainai reāli nepalīdz.

Tie 9 miljardi, ko Ukrainai iedeva, ir mazāk, nekā Ukrainai jāatdod Rietumiem šinī gadā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu