No Liepājas kafejnīcām līdz Skandināvijas skolām • IR.lv

No Liepājas kafejnīcām līdz Skandināvijas skolām

6
Uzņēmuma līdzīpašnieki Agita Putra un Rišars Vēveris.

Mēbeļu dizains piedalījies daudzu Liepājas viesnīcu un kafejnīcu dizaina izstrādē, Rīgā aprīkojis lielu uzņēmumu birojus, vairākas Vīna studijas un Salmo makšķerēšanas piederumu veikalus Baltijā, bet tagad ražo Skandināvijas tirgum 

Uzņēmuma Mēbeļu dizains pirmsākumi meklējami kompānijā Būve, kas savulaik bija otrais lielākais būvniecības uzņēmums Liepājā un pašlaik vairs nepastāv. Toties Mēbeļu dizains, kas dibināts 2004.gadā, lai varētu īstenot individuāla dizaina projektus, spējis pārdzīvot krīzi un mainīties līdzi laikam.

«Ceļš, ko mēs toreiz izvēlējāmies, nebija no tiem vieglākajiem,» tagad atzīst uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Rišars Vēveris. Viņa kolēģe, biznesa līdzīpašniece Agita Putra to papildina: «Pirms krīzes tā bija perspektīva biznesa niša. Cilvēki cēla mājas, uzņēmumi iekārtoja birojus, tika atvērtas jaunas kafejnīcas, un gandrīz visiem vajadzēja kaut ko skaistu, interesantu, oriģinālu.» Par to uzskatāmi liecina fakts, ka jau nākamajā gadā pēc dibināšanas Mēbeļu dizaina apgrozījums bija ap 90 000 latu, kas nav maz uzņēmumam ar 10 darbiniekiem.

Radošs tandēms

Pašlaik uzņēmumā strādā 22 darbinieki. Pērn apgrozījums bija ap 700 000 eiro, un Mēbeļu dizains ir viens no diviem lielākajiem mēbeļu ražotājiem jeb, kā saka Rišars, galdniecībām Liepājas pusē. Protams, šajos gados ievērojami audzis ne tikai apgrozījums, bet arī materiālu un citas ražošanas izmaksas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu