Piektdien Lielajā Ģildē LNSO atskaņos Bruknera Septīto simfoniju un Šūmaņa Čellkoncertu • IR.lv

Piektdien Lielajā Ģildē LNSO atskaņos Bruknera Septīto simfoniju un Šūmaņa Čellkoncertu

25
Publicitātes foto

Piedalās diriģents Gintars Rinkevičs un čellists Dāvids Gerings

Piektdien, 8.maijā Lielajā ģildē ar divu lietuviešu meistaru – diriģenta Gintara Rinkeviča un čellista Dāvida Geringa – līdzdalību Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) šodien atskaņos Antona Bruknera Septīto simfoniju un Roberta Šūmaņa Čellkoncertu, raksta aģentūra LETA. 

Sezonas noslēguma priekšnojautās LNSO diriģenta Rinkeviča vadībā ielūkosies romantisma komponistu sajūtu telpās. Līdzās Brukneram izskanēs Šūmaņa Čellkoncerts ar lietuviešu čellista Geringa ilgi gaidīto viesošanos Latvijā. Speciāli čellam, kura skanējums tik piemērots romantisma netveramās ilgošanās izteikšanai, Šūmanis komponējis tikai trīs reizes – “Piecus skaņdarbus tautiskā stilā”, “Piecas romances”, kas tika sadedzinātas 40 gadus pēc Šūmaņa nāves, un Čellkoncertu, kuru pats meistars dzīves laikā tā arī nedzirdēja skanam, bet klausītājiem Rīgā to būs iespēja novērtēt čellista Geringa sniegumā. 

Rinkevičs ir viens no izcilākajiem starptautisku atzinību guvušiem lietuviešu diriģentiem. Kopš 2007.gada viņš ir arī Novosibirskas akadēmiskā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, kā arī bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. Savukārt Gerings ir ievērojams lietuviešu čellists un diriģents, Mstislava Rostropoviča skolnieks, pasaulē labi pazīstams un sirsnīgi gaidīts mūziķis ar plašu repertuāru no baroka līdz mūsdienām. 

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu