VVF latiņa • IR.lv

VVF latiņa

2
Aivars Ozoliņš

Prezidenta amata kandidāti būs jāsalīdzina ar spožāko no bijušajām valsts galvām

Valdošās koalīcijas partijas it kā solījušas vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu, taču no visiem daudzajiem publiski un kuluāros minētajiem pašlaik ir tikai viens, par kuru Saeimas vairākums varētu būt spiests vienoties, ja pretī būtu amatam acīm redzami nepiemērots kandidāts. Tā ir Vaira Vīķe-Freiberga.

 Otrdien Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pateica, ka Vīķei-Freibergai esot liels atbalsts partijā, taču viņas izvirzīšana būšot aktuāla, ja vēlēšanu pirmajā kārtā prezidents netiks ievēlēts un notiks otrā kārta.

 Tas varētu būt politiski ļoti spēcīgs paziņojums situācijā, kad kuluāru spēlmaņu acīmredzamais mērķis ir pārvērst par farsu kandidātu izvirzīšanas procesu un vēlēšanu pirmo kārtu, bet «īsto savējo» iedabūt amatā, kad visi fiktīvie būs atbiruši. Taču ar nosacījumu, ka Āboltiņa to neizspēlē kā savu trumpi otrās vēlēšanu kārtas darījumam ar ZZS «premjerministra kandidātu» Aivaru Lembergu un Saskaņas Jāni Urbanoviču.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu