"Germanwings" lidmašīnas katastrofā gājuši bojā vismaz 72 vācieši • IR.lv

“Germanwings” lidmašīnas katastrofā gājuši bojā vismaz 72 vācieši

21
"Germanwings" avarējušās lidmašīnas pilotu balss ieraksta melnā kaste ir atrasta. Foto: EPA/LETA

Bojāgājušo vidū ir arī pazīstami operdziedātāji

Zemo cenu lidsabiedrība “Germanwings” trešdien paziņojusi, ka lidmašīnas katastrofā Francijas Alpos gājuši bojā vismaz 72 vācieši, to skaitā 16 skolēni un divi skolotāji. Lidmašīnā kopā atradās 150 cilvēki, kuri visi gājuši bojā, ziņo LETA/AFP.

Kompānijas izpilddirektors Tomass Vinkelmans noskaidrojis, ka lidmašīnas upuru vidū bijuši 35 spāņi, kas ir mazāk nekā iepriekš Spānijas valdības minētie 49.

Vinkelmans arī pavēstījis, ka “Germanwings” turpina noskaidrot visu katastrofas upuru valstspiederību, ko apgrūtina apstāklis, ka dažiem pasažieriem bijušas divas pilsonības.

Kā ziņo “Postimees”, bojāgājušo vidū ir arī divi pazīstami operdziedātāji Oļegs Brjaks un Marī Radnere. Par Brjaka nāvi vēsta Diseldorfas operas mājas lapā, kur no Kazahstānas nākušais dziedātājs strādāja kopš 1996.gada. Viņš atgriezies no viesizrādēm Barselonas operā.

Arī Radnere Barselonā dziedājusi kopā ar Brjaku Riharda Vāgnera operā “Zigfrīds”. Kopā ar Radneri lidmašīnā atradās viņas vīrs un bērns. Radnere ir dzimusi Diseldorfā, uzstājusies Metropoles operā, “La Scala” un citur.

Trešdien līdz plkst.10 aviosabiedrība bija paziņojusi, ka no Austrālijas, Argentīnas, Irānas, Venecuēlas un ASV bijuši pa diviem bojāgājušajiem.

Vismaz vienu pilsoni aviokatastrofā zaudējusi Lielbritānija, Nīderlande, Kolumbija, Meksika, Japāna, Dānija, Beļģija un Izraēla, pavēstīja Vinkelmans.

Aviosabiedrība sazinājusies ar 123 upuru ģimenēm un piedāvājusi padomdevēju palīdzību saistībā ar traģisko notikumu. Sadarbībā ar Vācijas Ārlietu ministriju tiek mēģināts sazināties ar vēl 27 ģimenēm. “Rūpes par upuru tuviniekiem ir mūsu augstākā prioritāte,” žurnālistiem sacīja Vinkelmans.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu