Saeima CVK priekšsēdētāja amatā atkal ievēl Cimdaru • IR.lv

Saeima CVK priekšsēdētāja amatā atkal ievēl Cimdaru

28
Arnis Cimdars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

CVK vadītājs nemainās 18 gadus; deputāti apstiprina arī septiņu locekļu pilnvaras

Saeima šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēja Arni Cimdaru, vēsta aģentūra LETA. Viņš CVK priekšsēdētāja pienākumus pilda kopš pirmās ievēlēšanas šajā amatā 1997.gadā, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Parlamenta deputāti apstiprināja arī septiņu CVK locekļu pilnvaras. Tie ir partijas “Vienotība” frakcijas pārstāvis Kārlis Kamradzis, Zaļo un zemnieku savienības virzītā Dzintra Kusiņa, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK izvirzītais CVK sekretārs Ritvars Eglājs un partijas “Saskaņa” deleģētais Aleksandrs Maļcevs, kā arī Latvijas Reģionu apvienības konsultante Inga Vanaga, partijas “No sirds Latvijai” pārstāve zvērināta advokāte un deputāta Gunāra Kūtra (NSL) palīdze Inna Laizāne, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Sniedze Sproģe.

Juridiskā komisija iepriekš vienbalsīgi atbalstīja Cimdara kandidatūru CVK priekšsēdētāja amatam. Cimdars komisijas sēdē 10.martā norādīja, ka CVK ir daudz darāmo darbu, tomēr divi no tiem ir neatliekami, proti, vēlēšanu tiesību garantēšana cilvēkiem, kuriem ir tikai personas apliecība un nav pases, kā arī to nodrošināšana pilsoņiem, kuri uzturas ārvalstīs vai neatrodas savā vēlēšanu apgabalā Latvijā. Cimdars piebilda, ka šo jautājumu risinājumi varētu būt dažādi.

Cimdars intervijā Latvijas Radio 1 trešdienas vakarā atzina, ka CVK vadīšana ir viņa maizes darbs, turklāt tas ir ļoti aizraujošs. Vēlēšanu laikā viņš saņemot krietnu devu adrenalīna, savukārt starp tām ir daudz, ko pārdomāt, secināt un rīkoties, lai procesu uzlabotu.

Politikas vērotājiem pirms CVK vadītāja kārtējās pārvēlēšanas bija dažādi viedokļi par viņa kā vienīgā balsošanai izvirzītā kandidāta nosaukšanu. Vieni uzskata, ka labi strādājošu CVK vadītāju nav vērts mainīt, savukārt citi norādīja – tik ilgi aizsēdēties vienā amatā nav īsti pareizi arī labam vadītājam. Viens no Cimdara mīnusiem bija pašrocīga sevis prēmēšana, par ko iepriekš aizrādīja Valsts kontrole. Jāpiebilst, ka Cimdaram līdz šim nav veicies ar vairākās citās valstīs, tai skaitā Igaunijā, aprobēto e-vēlēšanu ieviešanu.

Komentāri (28)

Neticis 12.03.2015. 11.30

Cimdara kungs ir labs piemērs ka, lai noturētos vēlētā amatā, nav jābūt izcilam. Pietiek tikai nedarīt muļķības. Diemžēl, mums ir daudzi, kuri vēlētos amatos neprot pat to.

+1
0
Atbildēt

0

v_rostins 12.03.2015. 10.34

Tad jau Čevera banda poc ZRP(v) kremļjaģām, kleptokrātiem un pederastiem atkal nodrošinās vēlamo rezultātu.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu