Kamerons brīdina par Moldovas un Baltijas valstu destabilizācijas draudiem • IR.lv

Kamerons brīdina par Moldovas un Baltijas valstu destabilizācijas draudiem

16
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto: AFP/LETA

Kerijs: Maskava man meloja, “acīs skatoties”

Krievija ir jāapstādina Ukrainā, pretējā gadījumā var nākties pieredzēt Moldovas un Baltijas valstu destabilizāciju, otrdien uzstājoties Lielbritānijas parlamenta apakšpalātas Sakaru komitejā, sacīja premjerministrs Deivids Kemerons.

“Ja Krievija tagad netiks apstādināta Ukrainā, tad rīt mēs pieredzēsim Moldovas un Baltijas valstu destabilizāciju,” brīdināja premjers.

Ja Krievijas iejaukšanās Ukrainā turpināsies, Maskavai var tikt noteiktas jaunas sankcijas, tai skaitā ieviešot tā dēvēto sankciju trešo paketi pret galvenajām Krievijas tautsaimniecības nozarēm, viņš norādīja.

Lielbritānija nākamajā mēnesī uz Ukrainu nosūtīs karavīrus valdības spēku apmācīšanai, kas karo ar Krievijas algotņiem un regulārās armijas militārpersonām, pavēstīja Kamerons. Operācijā, kas var turpināties pusgadu, tiks iesaistītas ne vairāk kā 75 britu militārpersonas, paziņoja Aizsardzības ministrija.

Tomēr Kamerons atkārtoti norādīja, ka Ukrainas valdības spēkiem nepiegādās letālu bruņojumu, ziņo LETA/BBC.

Atbildot uz jautājumu par iespējām Ukrainā izvietot miera uzturētājus, premjers atzina, ka ar to var būt problēmas, jo Krievijai ANO Drošības padomē ir veto tiesības. “Man nešķiet, ka Krievija uzvedas kā Eiropas stratēģisks partneris,” atzina Kamerons.

Viņš arī uzsvēra, ka Lielbritānija ir spējīga aizsargāt savu gaisa telpu, šādi atgādinot par Krievijas stratēģisko bumbvedēju pārtveršanu pagājušajā nedēļā Kornvelas piekrastē. Iespējams, Krievija šādā veidā cenšas kaut ko pierādīt, tomēr nav saprotams, ko tieši, sacīja premjers.

Kerijs: Maskava man meloja, “acīs skatoties”

Tikmēr ASV valsts sekretārs Džons Kerijs apsūdzēja Maskavu, ka tā viņam melojusi, “acīs skatoties”, par savu līdzdalību Ukrainas konfliktā, un nosodīja Krievijas propagandu. “Krievija ir sākusi visai zīmīgu ļoti klajas un plašas propagandas vingrinājumu periodu, kādu es esmu redzējis pašos Aukstā kara kulminācijas laikos,” Kerijs sacīja ASV likumdevējiem.

“Un viņi ir bijuši uzstājīgi savā faktu sagrozīšanā – melos -, lai arī kā jūs to sauktu, par savām aktivitātēm tur, man acīs skatoties, acīs skatoties citiem daudzos dažādos gadījumos,” sacīja Kerijs.

Kopš Ukrainas krīzes sākuma 2014.gadā Kerijs vairākkārt dažādās Eiropas pilsētās ir ticies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Vaicāts, vai Maskava melojusi arī tad, kad tā liegusies par Krievijas karaspēka un bruņojuma atrašanos Ukrainā, Kerijs atbildēja: “Jā.”

“Krievija ir uzsākusi plašus centienus, lai izmainītu valstis, ieinteresētu tās, skaidrotu tām un fundamentālā, traģiskā veidā savā ziņā aizsāktu jaunu Austrumu-Rietumu spēli “kurš kuru”, kas, kā mēs uzskatām, ir bīstama un nav nepieciešama, atklāti sakot,” norādīja Kerijs.

 

Komentāri (16)

klejotājs 25.02.2015. 11.28

Šitāda blamāža! Arkārtīgi nepatīkami, ka pa krieviem tā runā. Es varu iedomāties kā Puķins rāj Lavrovu ” nu čo ty bļā vrjoš kak padla posļenjaja misteru Kēri, ty menja v krasku goņjaeš, kak ja siečas mogu ļjuģjam v glaza smotreķ!”

+6
0
Atbildēt

1

    aivarsk > klejotājs 25.02.2015. 12.39

    izviņiķe vlāģimir vlāģimirovič, ņe ustajal, sarvalsa…

    ņe veļi kazņiķ!

    on sam prišol

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 25.02.2015. 09.40

Putina režīma plāni okupēt un anektēt Ukrainas teritorijas pirms Janukoviča aizbēgšanas.

Novaya Gazeta: ‘It is Seen as Correct to Initiate Annexation of Eastern Regions of Ukraine to Russia’

http://www.interpretermag.com/it-is-seen-as-correct-to-initiate-the-annexation-of-the-eastern-regions-of-ukraine-to-russia/

+3
0
Atbildēt

5

    Andris Doveiks > Viedoklis_lv 25.02.2015. 10.02

    Gāju pa linku, neatradu oriģinālu, kur publicēti dokumenti-plāni. Viedokli, varbūt vari palīdzēt?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Viedoklis_lv 25.02.2015. 11.39

    Nē, protams ne papīru. Tur ir stāsts, ka kaut kad pirms tam atrasts un laikam publicēts briesmīgais plāns… Es meklēju to plāna publikāciju, bet daudzajos linkos ar stāstiem par plānu apmaldījos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Viedoklis_lv 25.02.2015. 18.07

    Šķiet, ka ierados atbilde ir atbilde arī pa jautāto :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > Viedoklis_lv 25.02.2015. 11.02

    Kāds tavuprāt izskatītos oriģināls Tavuprāt? Teksts izdrukāts uz papīra un nofotogrāfēts? Tas kaut ko pierādītu? Vai arī domā, ka katru lapu būtu parakstījis Putins?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > Viedoklis_lv 25.02.2015. 14.12

    Meklē labāk, pridurok! Kad jāuzrok kaut kāda herņa no kremļa sētas lapekēm, tev gauži labi izdodas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 25.02.2015. 10.18

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pretlikumīgi pagarinājusi uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem, kam tās izsniegtas, pamatojoties uz ieguldījumu uzņēmējdarbībā vai kā uzņēmuma valdes loceklim. Tā konstatējuši revidenti, pārbaudot patvēruma politikas un imigrācijas kontroles īstenošanu valstī, portālu «Apollo» informēja Valsts kontroles (VK) pārstāve Ilva Liepiņa – Milzarāja. http://apollo.tvnet.lv/zinas/pmlp-nelikumigi-pagarina-uzturesanas-atlaujas-atklajusi-vk/683630?utm_source=twitter&utm_campaign=news&utm_medium=like_button

+3
-1
Atbildēt

1

    andrejs > lno 25.02.2015. 12.52

    Lno! Vai ievēroji, ka Tavs “viedoklis” (patiesībā LETAs citāts) ir izpelnījies atsevišķu IRsiešu mīnusus!!! :) :) :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu