Straujuma: Ukrainā ir Krievijas karavīri un ieroči • IR.lv

Straujuma: Ukrainā ir Krievijas karavīri un ieroči

41
Ukrainas prezidents Petro Porošenko svētdien Maidana atceres gadadienā Kijevā sabraukušajiem ārvalstu vadītājiem, tai skaitā Laimdotai Straujumai, izrāda frontē atņemto Krievijas armijas bruņutehniku. Foto: AFP/LETA

Valdības vadītāja Maidana laukumā redzējusi kaujiniekiem atņemtos Krievijas ieročus un personību apliecinošos dokumentus

Ukrainā separātistu pusē karo Krievijas cilvēki ar Krievijas ieročiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kura nedēļas nogalē piedalījās Maidana gadadienas pasākumos Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Kā norādīja Straujuma, viņa pati Maidana laukumā redzējusi kaujiniekiem atņemtos Krievijas ieročus un personību apliecinošos dokumentus. “Ir skaidri redzams, ka tie ir Krievijas karavīri,” sacīja Straujuma. Lai arī Krievija argumentē, ka šie cilvēki piedalījušies kaujas darbībās savu atvaļinājumu laikā, esot dīvaini, ka cilvēki atvaļinājumā dodas ar tankiem, piebilda premjerministre.

Patlaban nevar teikt, ka Ukrainas pamiera līgums tiek pildīts, sacīja Straujuma. Tādēļ jāturpina meklēt iespējas situācijas risināšanai, ziņo LETA.

Kā apliecināja Straujuma, Eiropas Savienībā notiek konsultācijas par ekonomisko sankciju paplašināšanu, kā arī par tā dēvēto “melno sarakstu” paplašināšanu. Viņa gan norādīja, ka Krievijas izslēgšana no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas būtu galējs lēmums, tādēļ tas netiekot apsvērts kā pirmais posms nākamo sankciju ieviešanai.

Tāpat Straujuma bija skeptiska par Rietumvalstu militāru iejaukšanos konfliktā, jo tas nozīmētu tālāku situācijas eskalāciju. “Neviens nav gatavs sākt Trešo pasaules karu,” sacīja politiķe, piebilstot, ka īpaši piesardzīga ir Vācija, ņemot vērā vēsturi.

 

Komentāri (41)

Pelēkais Vilks 24.02.2015. 09.21

Straujuma: Ukrainā ir Krievijas karavīri un ieroči

=====

šaubu nava.

rostiņs IR sen infiltrēts, tāpēc arī Gebņas puspulvedis valda pasauli.

+11
-3
Atbildēt

1

    v_rostins > Pelēkais Vilks 24.02.2015. 10.53

    Pelēkais Vilks

    Šī ir kolorado lenteņu pēdējā desmitgade un ja viņa vēlēsies saņemt piedošanu savai dzimtai, tai nāksies pastrādāt ko ekstra neordināru, piemēram fašistisko izdzimteņu šabašā 9. maijā Karātavu laukumā ierasties aplikusi šahida jostu un maksimāli daudz nolādēto mērgļu aizraut pie Staļina. Tas pats atttiecas uz visiem pārējiem Korena, Gira, Osipova, Lindermaņa un Ždanokas sugas brāļiem.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

klejotājs 24.02.2015. 12.03

doveiks ņipri sūkā :)

+4
0
Atbildēt

0

dullaisdauka 24.02.2015. 09.34

Lāga tantuškai ir, joprojām, laba redze un ass skatiens! Protams, japatur prātā viens aspekts; ļoti liela ir varbūtība, ka, kā Kurmītis teiktu (aiztaupīšu viņa dārgo laiku…), viss, kas izstādīts Kijevā, ir “ukru” naciķu/benderiešu provokācija un visi tie dokumenti ir falsificēti CIPā vai Pentagonā un, saucamā krievu bruņu tehnika un ieroči nāk no pašu “ukru” arsenāla vai nopirkti E-bayā, bet pārkrāsoti citā krāsā. Negribās ticēt, ka Putlers melotu nattiecībā uz saviem miermīlīgajiem nodomiem. Neļausim reakcionāriem sevi apmānīt! Būsim kopā ar progresīvajiem spēkiem! Neļausim atdzimt nacismam! Mūžu mūžos būsim kopā ar miermīlīgo un dižo Krieviju! Uz priekšu, biedri!

+11
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu