Piektdien Jūrmalā atklās Roberta Koļcova izstādi "Ziema" • IR.lv

Piektdien Jūrmalā atklās Roberta Koļcova izstādi “Ziema”

21

Izstādē eksponētajos darbos figurēs ziema, jūra, Jūrmala un Lielupe

No 9.janvāra Jūrmalas Kultūras centra foajē būs skatāma Roberta Koļcova izstāde “Ziema”, raksta aģentūra LETA. Koļcova izteiksmes veids ir kļuvis par raksturīgu un nešaubīgi atpazīstamu mākslinieka rokrakstu. Viņa radošais veikums visvairāk asociējas ar figurālām kompozīcijām, kurās, atsaucoties uz jūgendstila estētiku un līniju ritmu dekorativitāti, dominējošu vietu ieņem eleganta, skaidra līnija. Dažādie tēli iedzīvināti grafikās, stājglezniecības un monumentālās glezniecības darbos. 

Šajā izstādē eksponētajos darbos figurē ziema, jūra, Jūrmala un Lielupe. “Ar mākslinieka darbos klātesošo alegorisko tēlu lielo koncentrāciju droši varam piedēvēt izstādei 2015.gada ieskaņas sapņa statusu,” stāsta Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase. 

1966.gadā dzimušais Koļcovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu un studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Izstādēs piedalās kopš 1989.gada. Kopā ar Aivaru Vilipsonu 90.gadu sākumā dibinājis par laikmeta zīmi kļuvušo grupējumu “Pasīvā dekadence”, kas bijis arī daudzu autoru zīmējumu izstāžu organizētājs. Koļcovs ir pazīstams arī kā interjera gleznojumu meistars – viņa darbi ir tapuši sabiedriskajās telpās un privātmājās gan Latvijā, gan ārzemēs. Viņš veidojis ilustrācijas grāmatām un preses izdevumiem. Koļcova darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Austrālijā u.c. 

Pats mākslinieks vasarās dzīvo Mellužos un šajā gada laikā nododas biologa cienīgiem dabas vērojumiem. Tikties ar mākslinieku klātienē būs iespēja 16.janvārī plkst.17 Jūrmalas Kultūras centrā. Savukārt viņa darbu izstāde apskatāma līdz 11.februārim. Tās apmeklējums būs bez maksas. Vairāk informācijas kultūras centra mājas lapā

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu