Rinkēvičs: Doņeckas un Luganskas republiku iekļaušana teroristisko organizāciju sarakstā būs ļoti spēcīgs signāls • IR.lv

Rinkēvičs: Doņeckas un Luganskas republiku iekļaušana teroristisko organizāciju sarakstā būs ļoti spēcīgs signāls

21
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ārlietu ministrs atzīst, ka Ukrainā sabraukuši karot cilvēki no dažādām vietām, arī, iespējams, no Latvijas

Tā saukto Doņeckas un Luganskas republiku iekļaušana teroristisko organizāciju sarakstā būs ļoti spēcīgs signāls, trešdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

“Mēs aicinām izvērtēt iespēju iekļaut gan Doņeckas, gan Lugansas republikas teroristisko organizāciju sarakstā. Separātistu darbības atbilst visām teroristu pazīmēm, un attiecīgais lēmums attieksies arī uz Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājiem, kuri saskaņā ar mūsu rīcībā esošajām ziņām karo separātistu pusē,” sacīja ministrs.

Viņš atzina, ka tas ir juridisks jautājums, kas noteiks, ka ES dalībvalstis nevarēs veikt nekāda veida sadarbību ar pašnoteiktajām republikām. “Tas būtu ļoti spēcīgs signāls. Darbs noris, un es gribētu teikt, ka ir pietiekami lielas izredzes, lai ES valdītu vienprātība,” sacīja ministrs.

Savukārt, vaicāts par Latvijas pilsoņu dalību karā Ukrainā, Rinkēvičs atzina, ka ministrijas rīcībā esot “daudz un dažādu ziņu”, taču pastāv grūtības pārbaudīt iesaistīto personu vārdus un uzvārdus. “Mēs nevaram izslēgt iespēju, ka ir personas, kuras propagandas iespaidā cīnās Ukrainā. Attiecīgās valsts drošības iestādes pašlaik strādā pie šo personu identitāšu noskaidrošanas,” norādīja Rinkēvičs, piebilstot, ka tie pilsoņi, kuri izvēlas karot Ukrainā, riskē ne tikai ar savu dzīvību, bet arī stāšanos Ukrainas un, iespējams, arī Latvijas likuma priekšā.

“Tas, ka Ukrainā pašlaik ir sabraukuši dažādi cilvēki no Krievijas, gan ir fakts. Kompānija tur ir raiba, un jāsaka, ka tur nav tik daudz pašu Ukrainas iedzīvotāju, cik dažādu algotņu, kuri jau pabijuši vairākos konfliktos,” norādīja ministrs.

Latvija, Lietuva un Igaunija ir gatavas atzīt tā sauktās Doņeckas un Luganskas tautas republikas par teroristiskām organizācijām, Kijevā paziņojuši Baltijas valstu diplomāti.

“Latvijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Latvija ir gatava to izdarīt,” preses brīfingā paziņoja Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze, atbildot uz jautājumu par Baltijas valstu gatavību šos grupējumus atzīst par teroristiskiem.

 

Komentāri (21)

ligakalnina 06.08.2014. 18.49

Pirmkārt, nekur civilizētā pasaulē nebūtu jālaiž ķiseļovi, ernsti, mamontovi, un citi Krievijas TV propagandisti, kas sēj naidu, kūda, melo, provocē no rīta līdz vakaram, pilnībā dezorientējot lētticīgos muļķus, kas visam tam tic, un brauc uz Ukrainu “aizstāvēt krievus” un “cīnīties pret fašismu”, pēc tam daudzi atgriežas zārkos.

Taisni šie ir Putina galvenais ierocis, bez kuriem karš sen būtu beidzies, uz šo radījumu sirdsapziņas simtiem dzīvības.

Šinī sakarā – kāpēc Kobzonam ,Gazmanovam, Valērijai iebraukt Latvijā aizliedza, bet, galvenā Putina propagandiste, M.Siminjana, RT vadītāja, Putina uzticības persona, brīvi uzturoties Jūrmalā?

+9
0
Atbildēt

5

    Annija > ligakalnina 06.08.2014. 19.48

    Blā, blā, blā… Viens un tas pats vamslājums mēnešiem ilgi. Nav interesanti diskutēt ar robotiem, kuros ieprogrammēts gandrīz vai galējs naids pret oponentiem. Tas ir elementāri pierādāms fakts, ka prorietumnieciski noskaņotie izceļas ar savu agresīvo, rupjo, augstprātīgo, infantilo, melīgo un stučīt kāro komunikācijas veidu! Jūs esat nekas cits kā draudētāji un bļauri, kuriem naids veļas ārā pa visām porām, nespējot to apvaldīt! No intelekta ne miņas!

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Annija > ligakalnina 06.08.2014. 20.15

    Es jau labprāt beigtu, ja vien nejustu sirdsapziņas pārmetumus! Man nav tiesību ļaut kādam šajā portālā nejauši iemaldījušamies ieraudzīt, ka viss ir tik viendabīgi, kā šeit mālē tie daži desmiti prorietumnieciski noskaņoto nikno bļauru! DELFOS un TVNETā man komentēt ir liegts! galvenais, ka netiku uzrakstījis nevienu pašu lamu vārdu! Bet tik un tā, pirms apmēram gada, mani nobloķēja! Jāatzīst, ka baigi taisnīga un godīga rīcība, no šo portālu vadības puses! bet, es neesmu vienīgais, kuru nobloķēja un, kura komentārus tur bieži dzēš! Šei vismaz nebloķē un nedzēš! Vismaz pagaidām.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 06.08.2014. 22.32

    Tad jāprasa valdībai un Saeimai – kas tiek darīts, lai naida un kara propagandas straumi apturētu!!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 06.08.2014. 21.42

    „Man nav tiesību ļaut…” – nu re, tam atkal varu noticēt bez pierādījumiem. Tikai par to sirdapziņu lieki… Smags tāds darbs, dikti smags.

    Bloķēšanu gan neatbalstu – ne mazu jautrību ienesat. Ka tik nu vecumdienās pašam nebūtu žēl.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 06.08.2014. 19.58

    „…Viens un tas pats vamslājums mēnešiem ilgi. Nav interesanti diskutēt ar robotiem…” Isķinu glagōļiš, sin moi.

    Jau sen varēji beigt, te labvēlīgas publikas daudz nesavāksi. Bet tāds jau tas darbs…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 06.08.2014. 19.56

interesanti , kur palicis pajoliņš ločmelis , vai jau doņeckaa?

+7
0
Atbildēt

3

    Annija > Janka, Janic 06.08.2014. 20.17

    Oi, cik tu mums vērīgs! Pēc ordeņa vari pieteikties pie V. Dombrovska vai S. Āboltiņas! Soros, ja kas, prēmiju arī nepažēlos!

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Nika > Janka, Janic 06.08.2014. 20.12

    Uldis sene tas pats locmelis noteikti ari ir.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Janka, Janic 06.08.2014. 21.42

    Fikseris – nav, nav, muhomors ir nu tās pašas dzimtes, bet citas sugas, krietni indīgāks.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

ILZE 06.08.2014. 22.51

uldis_sene

Vai tev arī notriektā Boeing pasažieru gaļa nelikās svaiga? Agrāk, kad pārtikāt no veļas zādzībām bēniņos un zaftes burku pagrabos, tik prasīgi nebijāt. Ēdāt visu.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu