Darbnīcas ar Robertu Ķīli - Grūti lēmumi un baumu laboratorija • IR.lv

Darbnīcas ar Robertu Ķīli – Grūti lēmumi un baumu laboratorija

34

Sociālais antropologs Roberts Ķīlis aicina uz Ir darbnīcām,  kurās dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kā pieņemt grūtus lēmumus, izmantojot Spēļu teoriju, un kā gudri rīkoties ar neoficiālo patiesību – baumām.

GRŪTI LĒMUMI – SPĒĻU TEORIJA PRAKSĒ
29. janvāris plkst. 16.00-19.00
Ciktāl var paredzēt oponenta rīcību, ņemot vērā pagātnes mijiedarbības pieredzi? Kā rīkoties tad, kad pat dators nevar pateikt priekšā labāko variantu – ir tikai viens par otru sliktāki. Ja oponentu ir daudz, kādas ir izredzes tomēr īstenot savu ieceri.
No daudziem maz uzticamiem darbiniekiem, kurus atlaist un kurus paturēt. Vai un kad, ja vispār, atkāpties no deklarētiem stratēģiskajiem mērķiem?
Spēļu teorija ir kombinatorika un stratēģiskās racionalitātes pielietojums. Seminārs demonstrēs vairākus šādus  domas rīkus to pielietojumā 2011.-2013. gada sezonā, balstoties izglītības reformēšanas un politisko lēmumu piemēros.

BAUMU LABORATORIJA
19. februāris plkst. 16.00-19.00 
Kas baumās ir tik  iedarbīgs? Baumas ir perfekta neoficiālā idejiskā un ideoloģiskā kara zona. Baumu izplatīšanās ir visprecīzākais informācijas plūsmas mehānisms sabiedrībā. Sociālo tīklu popularitātes dramatisks pieaugums tikai stiprina baumu un citu mutvārdu tehnoloģiju (ideju vīrusu, tenku,  pilsētas leģendu, “sanēšanas” (buzz) vai cepšanās) jaudu viedokļu un lēmumu ietekmēšanā. Baumas ir neoficiālā patiesība. Baumas, īpaši ar pilsētas leģendu shēmu palīdzību, veido sociālās notikumu izpratnes un skaidrošanas pamatus.  Baumas var atpazīt, ar tām var stratēģiski rīkoties, gan izmantojot tās, gan aizstāvoties. Paraudzīsimies uz šo tehnloģiju gan pasaules, gan Latvijas piemēru kontekstā. 

Dalības maksa vienai darbnīcai 35 €, abām darbnīcām 60 €. 

Piesakies te!

 

Darbnīcas vadīs: Roberts Ķīlis, M.Phil., PhD (Cantab), ieguvis maģistra un doktora grādu Kembridžas universitātes  Sociālās Antropoloģijas nodaļā; „Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorijas” vadošais pētnieks, SSE Riga asociētais profesors no 1994.gada, vadījis Valsts Prezidenta Stratēģiskās analīzes komisiju (2008-2011) un bijis Izglītības un zinātnes ministrs (2011-2013).  Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas Latvija 2030 grupas vadītājs, Latvijas Antropologu biedrības līdzdibinātājs.  

 

 

Darbnīca = tava iespēja iegūt praktiskas zināšanas pie vislabākajiem nozares ekspertiem.

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu