"Dirty Deal Teatro" sāksies tekstu lasījumi "Kara piezīmes" • IR.lv

“Dirty Deal Teatro” sāksies tekstu lasījumi “Kara piezīmes”

18

Projekts radies Ukrainas notikumu iespaidā

Piektdien, 5.decembrī plkst.19 neatkarīgajā teātrī “Dirty Deal Teatro” notiks Ukrainas notikumu veidotā tekstu lasījumu cikla “Kara piezīmes” pirmais pasākums, kurā savu skatījumu uz norisēm Ukrainā piedāvās dramaturgs Ivo Briedis un režisors Kārlis Krūmiņš, raksta aģentūra LETA.

Pēc lasījuma paredzēta diskusija, kurā piedalīsies mācītājs Juris Cālītis, operators Ģirts Straustiņš un dramaturgs Briedis. Diskusiju vadīs Dmitrijs Petrenko. Kā norādīja projekta veidotāji, tā būs atklāta un cilvēcīga saruna par lugā dzirdēto, par norisēm Ukrainā un to atskaņām te, Latvijā.

Kā projektam “Kara piezīmes” veltītajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja Briedis, tā kā viņš ir pirmais dramaturgs, kas sāks deviņu “Kara piezīmju” ciklu, viņa uzdevums ir arī ieskicēt šo konfliktu no faktoloģiskās puses, jo ir cilvēki, kas par Ukrainā notiekošo ir interesējušies visai nedaudz un “dzīvo miglā”. Pēc viņa domām, šādiem cilvēkiem “Dirty Deal Teatro” notiekošie lasījumi varētu būt atklājums.

“Par karu Ukrainā ir daudz neskaidrību, versiju. Arī mediji savā ziņā pieliek roku pie tā, ka mēs karu uztveram kā filmu, seriālu, un uz to lūkojamies kā uz izklaidi. Piemēram, publicētās kara fotogrāfijas cilvēkus vienlaikus gan šausmina, gan izklaidē. Ar šo parādību kaut kā ir jātiek galā,” izteicās dramaturgs.

Kā ziņots, projekts “Kara piezīmes” ilgs no decembra līdz augustam. Šajā laikā deviņi dramaturgi sekos līdzi notikumiem Ukrainā, lai reizi mēnesī teātrī pulcētos uz tekstu lasījumiem. “Kā katrs dramaturgs šīs norises izvērsīs, paliek viņa ziņā,” sacīja Balodis.

“Kara piezīmes” veidot turpinās dramaturgi Aiva Birbele, Rasa Bugavičute, Jānis Balodis, Justīne Kļava, Sergejs Timofejevs, Agnese Rutkēviča, Andris Kalnozols, Lauris Gundars un teātra tekstu lasījumu režisori Ģirts Šolis, Dāvis Auškāps, Valters Sīlis, Dmitrijs Petrenko, Viesturs Meikšāns un Elmārs Seņkovs.

Katrs dramaturgs pie teksta strādās aptuveni mēnesi, un mēneša beigās tas tiks nodots režisoram, kas, ja viņam būs vēlēšanās, materiālam pievienos savu skatījumu un korekcijas. Režisors ar diviem aktieriem ar materiālu strādās aptuveni nedēļu, un pēc tam dramaturgs savu lasījumu, ko papildinās aktierspēle, piedāvās plašākai publikai.

Bezmaksas biļetes var dabūt www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu