Putins noskatās fragmentu no Hermaņa iestudētajiem „Šukšina stāstiem" • IR.lv

Putins noskatās fragmentu no Hermaņa iestudētajiem „Šukšina stāstiem”

41
Krievijas prezidents Vladimirs Putins teic pateicības vārdus pēc Alvja Hermaņa iestudēto "Šukšina stāstu" fragmenta noskatīšanās. Foto no kremlin.ru

Vakara noslēgumā Putins par lielisko izrādi veltīja pateicību arī režisoram

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 4.novembrī Maskavā Nāciju teātrī piedalījies rakstnieka, režisora un aktiera Vasīlija Šukšina piemiņas vakarā, kurā noskatījies fragmentu no latviešu režisora Alvja Hermaņa iestudētās izrādes “Šukšina stāsti” un izteicis pateicību gan režisoram, gan aktieriem.

Kā zināms, Hermani līdztekus Saeimas deputātam Andrejam Judinam (Vienotība) un Satversmes aizsardzības biroja vadītājam Jānim Maizītim Krievija šoruden iekļāva “melnajā sarakstā”, liedzot iebraukšanu valstī.

Hermanis uzskata, ka sankcijas pret viņu ir bezjēdzīgas, jo viņam nav plānu doties uz Krieviju. Tomēr viņa attieksme pret krievu tautu joprojām redzama Krievijā izrādītajā lugā „Šukšina stāsti”. „Ja Krievijas varas iestādes vēlas būt konsekventas, tad ir jāaizliedz arī šīs izrādes.”

Putins, kurš šonedēļ noskatījies Hermaņa iestudētās izrādes fragmentu, publiski atzinis: “Ziniet, tagad sēdēju un domāju: žēl, ka tik reti esmu teātrī. Un ir labi, ka šodien esmu šeit kopā ar jums Nāciju teātrī vakarā, kas veltīts Šukšina daiļradei.”

Kā par šo notikumu vēsta Kremļa mājas lapa, Putins izteicis pateicību “gan režisoram, gan aktieriem – viņi atbilst šim ģeniālajam autoram. Vienkārši lieliski”.

Hermanis oktobra sākumā teica, ka viņš nekad nav varējis iedomāties, ka reiz tiks ierakstīts rusofobos. „Es nedomāju, ka pasaulē vēl ir kāds cits teātra režisors, kurš ir uzvedis vismaz tikpat daudz krievu autoru iestudējumu: no Gončarova un Puškina līdz Šiškinam, Tatjanai Tolstojai un Sorokinam,” intervijā vācu „Deutsche Welle” teica Hermanis.

Par sava vārda iekļaušanu Krievijas melnajā sarakstā Hermanis toreiz teica: „Mana pozīcija ir tāda – kamēr Krievija draudēs kaimiņvalstīm un neiemācīsies, tāpat kā visa civilizētā pasaule, cienīt kaimiņu robežas, es turp nebraukšu. Un tur nestrādāšu, un savas lugas tur viesizrādēs nevedīšu.”

Režisora Alvja Hermaņa pilnu viedokli par Putina līdzdalību Šukšina piemiņas vakarā lasiet šeit.

Komentāri (41)

dzeris49 06.11.2014. 12.07

Kā parādās ločmelis – tā visiem pieci mīnusi, un ločmelim pieci plusi.

Tik vien Kremlis var nofinansēt, varētu taču arī 20 mīnusu un vairāk?

+17
-7
Atbildēt

0

LoveLove 06.11.2014. 13.18

Tiešām žēl, ka Vladimirs Vladimirovičs, paša vārdiem runājot, tik reti ir teātrī. Šķiet, ka biežāka teātra apmeklēšana varētu darīt viņa pasaules redzējumu plašāku, daudzveidīgāku un iecietīgāku.

+6
-2
Atbildēt

1

    latvijas_valsts > LoveLove 06.11.2014. 22.37

    чухня вообще в театр не ходит. берзиньши аболтини и т.д.

    0
    0
    Atbildēt

    0

fretka 06.11.2014. 12.27

Vai tiešām Ločmelis liek plusus Džerim… :)

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu