Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Pirms es aizeju gulēt
Kristīne Simsone

 


ooo
 Pirms es aizeju gulēt / Before I Go to Sleep. Pusotras stundas garā psiholoģiskā drāma ir sižetiski paplika un neveikli lēnīga, taču spriedzes ziņā pārspēj ikvienu «štata» šausmeni. Galvenos varoņus – kopā dzīvojošu pāri – atveidojošie Nikola Kidmena un Kolins Fērts tandēmā ir lieliski, veiksmīgi īstenojot režisora vēlmi manipulēt ar skatītāja priekšstatiem par šo aktieru tipāžiem un to, kādas lomas viņi parasti spēlē. Kino no 28.novembra.

oooo Nakts reportieris / Nightcrawler. Aktieris Džeiks Džilenhols kārtējo reizi ir uzdevumu augstumos, šajā pieticīgajā neatkarīgā kino trillerī pārtopot monstrozā ložņā – negadījumu «dokumentētājā». Filma ir stindzinoša piebilde par sabiedrības perverso vēlmi redzēt asiņainas citu nedienas. Nekur tālāk par Senās Romas gladiatoru laikiem, izrādās, tikuši neesam – Nakts reportieris šo atziņu portretē tik baismīgu, kāda tā ir. No 21.novembra.

ooo Iestrēguši jaunībā / Laggies. Indie kinorežisores Linnas Šeltones (Tavas māsas māsa, Touchy Feely) relatīvs «lielbudžeta» iznāciens ar Holivudas zvaigznēm Keiru Naitliju, Hloju Morecu un Semu Rokvelu galvenajās lomās ir autorei tik raksturīgais «labo sajūtu» stāsts. Vēstījumu par izglītotu, taču profesionālajā un privātajā dzīvē «veģetējošu» jaunieti caurstrāvo ironija bez ļaunuma un nebūt ne zemē metams pieaugšanas stāsts. Tiesa, kļūst neomulīgi, apzinoties, ka Naitlijas tēlotā varone, iespējams, ir veselas, konstanti apjukušas paaudzes prototips. No 28.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu