Ukraina pārtrauc valsts pakalpojumu sniegšanu teroristu kontrolētajās teritorijās • IR.lv

Ukraina pārtrauc valsts pakalpojumu sniegšanu teroristu kontrolētajās teritorijās

7
Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas robežsargi kontrolpunktā uz Krievijas robežas. Foto: AFP/LETA

Valsts iestādes tiks evakuētas no teroristu skartajiem rajoniem

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien devis rīkojumu pārtraukt visu valsts sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu Krievijas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētajās teritorijās, ziņo LETA/AFP.

Rīkojums attiecas uz tādām valsts iestādēm kā skolas, slimnīcas un glābšanas dienesti, paskaidroja kāda augsta ranga drošības dienestu amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Porošenko uzdevis vadībai nedēļas laikā “pārtraukt valsts uzņēmumu, institūciju un organizāciju darbu dažādās teritorijās, kur tiek veikta pretterorisma operācija”.

“Tas ir izšķirošs solis, spēles ir beigušās,” piebilda amatpersona, ar kuru runāja AFP. “Visas valsts finansētās struktūras no turienes tiks izvestas. Ukraina tās vairs nefinansēs.”

Porošenko pieņemtais lēmums nozīmē arī to, ka teroristu darbības rajonos ne tikai tiks pārtrauktas valsts finansēto iestāžu darbības, bet arī no turienes būs jāevakuē valsts iestāžu manta, dokumentācija, arī darbinieki, ja viņi to vēlēsies, uz citu darbības vietu. Tiks evakuētas arī tiesas.

Ministru kabinetam uzticēts Doņeckas un Luganskas iedzīvotājus nodrošināt ar humāno palīdzību, kurai jābūt marķētai ar Ukrainas valsts simboliku, teikts prezidenta rīkojumā. Valdībai iedzīvotājiem jāsniedz informācija par tās darbībām, kā arī militāri politisko situāciju valstī.

Nedēļas laikā valdībai ir jāizlemj, kurš un no kādiem līdzekļiem apmaksās enerģijas patēriņu Donbasā, raksta UNIAN. Vienlaikus Ukrainas valdībai arī jāgādā par nepārtrauktu gāzes un elektroenerģijas nodrošinājumu Austrumukrainā.

 

Komentāri (7)

Anti Vatņiks 15.11.2014. 22.03

Scenārijs skaidrs – pievienosies KF un tad “revolucionārus” pa kluso apkauss. Kā reiz teica Pasternaks – revolūcija apēd savus bērnus.

Sveiciens KF pensijas fondam – arī šis reģions ir jāsubsidē un jāsubsidē.

+5
0
Atbildēt

0

lno 16.11.2014. 00.23

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu