Kinoteātrī "Splendid Palace"sākas Jāņa Skuteļa stāvizrāžu sērija "Viens" • IR.lv

Kinoteātrī “Splendid Palace”sākas Jāņa Skuteļa stāvizrāžu sērija “Viens”

27
Komiķis Jānis Skutelis. Foto Emīls Desjatņikovs, F64

Izrāde tiks spēlēta līdz novembra beigām Rīgā un Valmierā

Ceturtdien, 13.novembrī plkst.19 kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvos Karaliskā improvizācijas teātra dalībnieka Jāņa Skuteļa stāvizrāde “Viens”, raksta aģentūra LETA. “Ja iepriekšējos gados darba izrādēs es izmēģināju vienu un to pašu materiālu, to uzlabojot un atsijājot lieko, tad šoreiz plāns ir cits. Katrā no šīm trijām izrādēm es strādāšu ar citu materiālu un tikai tad likšu kopā un slīpēšu gala versiju. Apjoma ziņā darbs ir trīskāršojies, bet vai nu tāpēc skumt. Lielas veiksmes gadījumā var sanākt, ka būs nevis viens “Viens”, bet trīs “Viens”. Bet viens ir viens arī, ja tas ir trīs,” stāsta izrādes autors un izpildītājs Skutelis. 

Runājot par materiāla saturisko ievirzi, Skutelis saka: “Par ko lai runā laikā, kad politikā cilvēks bija vissvarīgākais, bet nu laiks pārmaiņām, neskatoties uz to, ka nav skaidrs, kas īsti nav un uz ko vajag mainīt? Par ko lai runā laikā, kad ūsas nomaina bārdas ātrāk, nekā “ārprātīgi karsts” pāriet stāvoklī “diezgan pavēss”? Par ko lai runā laikā, kad Šrēdingera kaķa stāsts pārsteidz vai arī nepārsteidz tikai reto, bet tikai retajam ir kaķis vai tāda nav? Par to arī runāšu! Citiem vārdiem – kāds acīgs skatītājs pēc manas iepriekšējās stāvizrādes “Splendid” noskatīšanās ziņoja, ka izrāde esot par “visu un neko”. Varu piekrist – kas vienam ir viss, citam – nekas, kas vienam būs “Viens” – citam būs daudz vairāk.” 

Līdz šim Skutelis ir iestudējis stāvizrādes “Mhmm”, “Love”, “Paranoja”, “Optimistika” un “Splendid”. Vairāk informācijas Karaliskā improvizācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu