Kerijs Lavrovam: Ukrainas suverenitāte ir jāatjauno • IR.lv

Kerijs Lavrovam: Ukrainas suverenitāte ir jāatjauno

33
Džons Kerijs (no kreisās) un Sergejs Lavrovs otrdien tikšanās laikā Parīzē. Foto: AFP/LETA

ASV un Krievija apmainīsies ar izlūkošanas informāciju par “Islāma valsti”

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien paziņoja, ka Ukrainas suverenitāte ir jāatjauno pilnībā, bet jebkādi Doņeckas un Luganskas apgabalu referendumi ir pretrunā Minskā panāktajai vienošanās, vēsta Dw.de.

Kerijs tikšanās laikā otrdien ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pieprasīja pārtraukt separātistu kaujas pie Doņeckas lidlauka. Kā ziņo aģentūra DPA, Kerijs norādījis, ka visa ārvalstu armija no šā rajona jāizved, kā arī pieprasījis Krievijai atbrīvot gūstekņus un ķīlniekus.

Kerijs arī uzsvēra, ka Ukrainas suverenitāte ir jāatjauno pilnībā visā Krievijas – Ukrainas robežas garumā. Viņš arī teica, ka Doņeckas un Luganskas tā saucamos referendumus neatzīs ASV un starptautiskā sabiedrība. „Es Lavrovam uzsvēru, ka vienīgās likumīgās vēlēšanas ir Ukrainas Augstākās Radas vēlēšanas, kas notiks 26.oktobrī, un vietējo līderu vēlēšanas Donbasā 7.decembrī,” teica Kerijs.

Savukārt Lavrovs tikšanos ar ASV pārstāvi nosaucis par „noderīgu”.

Kerijs otrdien arī paziņoja, ka vienojies ar Krievijas ārlietu ministru par apmaiņu ar izlūkošanas informāciju par teroristisko grupējumu “Islāma valsts”, vēsta LETA.

Kā žurnālistiem pastāstīja Kerijs, tikšanās laikā viņš ierosinājis “intensificēt izlūkdienestu sadarbību” cīņā pret “Islāma valsti” un ka šajā jautājumā panākta vienošanās.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu