Vācija uz Ukrainu nosūtīs palīdzības „konvoju” (papild.) • IR.lv

Vācija uz Ukrainu nosūtīs palīdzības „konvoju” (papild.)

27
Pagājušā naktī Doņeckā teroristi apšaudījuši un sabombardējuši astoņas dzīvojamās mājas. Attēlā: vīrs ar kaķi pie sašautās mājas. Foto: EPA/LETA

Diennakts laikā teroristi trīs reizes uzbrukuši Doņeckas lidostai

Vairāk nekā simts kravas automašīnas no 17 Vācijas pilsētām ar humānās palīdzības kravu tiks nosūtītas uz Ukrainu, sestdien ziņo vācu „Spiegel.de”.

Par to medijam pastāstījis Vācijas attīstības ministrs Gerds Millers (KDS), kurš vēlas palīdzību piegādāt 13.oktobrī. Humānā palīdzība paredzēta Harkovas, Slovjanskas, Mariupoles, Zaporožjes un Dņepropetrovskas iedzīvotājiem un bēgļiem.

Humānā palīdzība ietver arī saliekamās mājas, pārvietojamās virtuves, apsildes priekšmetus, ziemas apģērbu un segas, raksta Dw.de. Daļu priekšmetu vācieši iegādāsies Ukrainā.

Kopējā humānās kravas izmaksu summa tiek lēsta ap 10 miljoniem eiro. Kā norādīts Vācijas ministrijas mājas lapā, kravu saturs saskaņots ar Ukrainas varas iestādēm.

Savukārt ministrs Millers pats personīgi vēlas piedalīties palīdzības pasniegšanā Harkovas iedzīvotājiem, kas esot ieplānots 14.oktobrī. Pēc žurnāla „Der Spiegel” informācijas, Vācijas Iekšlietu ministrijā Millera plānu ierasties Ukrainā uztvēruši kā „izrādīšanās akciju”. Millera vizīte uz Ukrainu raisījusi neizpratni arī Vācijas Ārlietu ministrijā, jo tieši šī iestāde ir atbildīga par humāno kravu piegādēm.

Tikmēr Maskavas atbalstītie teroristi pēdējās diennakts laikā trīs reizes uzbrukuši Ukrainas armijas pozīcijām Doņeckas lidostā, taču visi uzbrukumi ir atsisti, sestdien paziņojis pretterorisma operācijas preses dienests.

Piektdien teroristiem izdevās daļēji ieņemt Doņeckas lidostas veco termināli, taču ukraiņu karavīri tos vēlāk izsita no ieņemtās ēkas.

Teroristi apšaudījuši arī ukraiņu kontrolposteņus uz atbalsta punktus Debaļcevē, Vuhlehirskā, Čornuhinē, Popasnā un Ščastjā, vēsta LETA/NBN.

Nelikumīgie bruņotie formējumi ar reaktīvajiem mīnmetējiem “Grad” sestdienas rītā apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas arī Ņeveļskes, Novomihailivkas un Krasnogorivkas apkārtnē.

Kā pavēstīja pretterorisma operācijas preses dienesta vadītājs Vladislavs Seļezņovs, pēdējās diennakts laikā valsts austrumos krituši divi ukraiņu karavīri. Viņš gan piebilda, ka tā ir tikai sākotnējā informācija un dati tiekot precizēti.

(papildināta no 2.rindkopas)

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu