Par spīti pamieram Ukrainas armijai diennakts laikā 9 kritušie • IR.lv

Par spīti pamieram Ukrainas armijai diennakts laikā 9 kritušie

24
Ukraina. Sagrautā Doņecka. Foto: AFP/LETA

Avots armijā: tie nebija kaujinieki, bet gan Krievijas karavīri, jo bija pārāk labi apbruņoti

Par spīti pasludinātajam pamieram Ukrainas pretterorisma operācijas zonā turpinās uzbrukumi un diennakts laikā prokrieviskie kaujinieki vairāk nekā 50 reizes apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas, savā “Facebook” lapā pavēstīja Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

Fiksēti arī vairākkārtīgi mēģinājumi ieņemt Ukrainas karavīru pozīcijas pie Doņeckas pilsētas, kā arī Debaļcevas un Trudivskas apkārtnēs. Uzbrukumos izmantoti mīnmetēji un artilērija, vēsta LETA/UNIAN.

Smagas kaujas svētdien turpinājās arī Doņeckas lidostā, kur gājuši bojā deviņi Ukrainas karavīri, vēsta “Ukrainskaja pravda”, atsaucoties uz karavīru, kas atrodas notikuma vietā.

Nacionālās drošības padomes runasvīrs Andrejs Lisenko šo informāciju apstiprināja, norādot, ka diennakts laikā bez deviņiem kritušajiem ir arī 27 ievainotie. Tomēr Lisenko atteicies atklāt, tieši kur nogalināti Ukrainas karavīri.

Lisenko teica, ka diennakts laikā Ukrainas karavīri atsituši divus lielus uzbrukumus. “Ar tiešu trāpījumu tika sašauts viens Ukrainas bruņutransportieris ar apkalpi un desantniekiem. Mūsu karavīri ne tikai atsita uzbrukumu, bet arī iznīcināja tanku, kas sašāva Ukrainas bruņutransportieri,” teica Lisenko.

Savukārt “Ukrainskaja pravda” avots teicis, ka uzbrucējiem bijis it kā viens tanks, taču izrādījies, ka kaujinieki bija sarīkojuši lamatas. Pēc viņa teiktā medijam, kaujinieki sašāvuši trīs Ukrainas armijas tankus.

Apšaude ar prokrieviskajiem kaujiniekiem notikusi līdz vēlam vakaram. Pēc avota teiktā, uzbrucēji Ukrainas armijai neesot tomēr bijuši Doņeckas tautas republikas kaujinieki, bet gan krievi, jo tie bijuši pārāk labi apbruņoti.

Tikmēr Ukrainas Ārkārtas situāciju dienests informē, ka bēgļu skaits, kuri pametuši savas mājas un devušies dzīvot uz citiem Ukrainas apgabaliem, sasniedzis 339 950 cilvēku.

Jau ziņots, ka 5.septembrī Minskā sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), kā arī prokremlisko kaujinieku delegāti, tika parakstīta pamiera vienošanās, kas paredz ugunspārtraukšanu un apmaiņu ar gūstekņiem.

Naktī uz 20.septembri Ukraina un Maskavas atbalstītās bruņotās bandas parakstīja vienošanos par demilitarizētas buferzonas izveidi valsts austrumos.

 

Komentāri (24)

dzintarz 29.09.2014. 15.11

Sadomājuši pamieru ar krievniekiem.

Airopas sudraba naīvisti!

Lai paprasa padomu gņiluškam išakam..

+5
0
Atbildēt

0

ingazilunska 29.09.2014. 15.45

Ciniski izsakoties, varēja būt arī vairāk.

Šodien mēs dzīvojam, bet rītdien varbūt arī mirsim. Krieviem ir tā, ka krievu pasaule ir svarīgākā par personisko. Tāpēc krievi arī ir dzīvotspējīga tauta.

Neviens latviešu medijs, starp citu, neraksta, ka visi tie Azovas, Donbasas utt. Ukrainas brīvpratīgi bataljoni ir vnk bandīti kamuflāžā. Bet Latvijas krievu prese par to raksta, par korespondenti turp atbrauca un aprakstīja krievu pasaules diženumu:

http://imhoclub.lv/admuploads/image/matpics/img_3966_1411775394.jpg

http://imhoclub.lv/ru/material/ja_latish_i_ja_tam_bil

Latvijas krievu kopienai ir milzu potenciāls. Vnk milzum milzīgs.

0
-4
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu