Ukraina ANO mudina Rietumus neatcelt Krievijai noteiktās sankcijas • IR.lv

Ukraina ANO mudina Rietumus neatcelt Krievijai noteiktās sankcijas

6
Ukrainas premjeministrs Arsēnijs Jaceņuks. Foto: EPA/LETA

Obama: Amerika sankcijas pret Krieviju var atcelt tikai tad, ja Maskava mainīs savu attieksmi pret Ukrainu

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, trešdien uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, mudināja Rietumus neatcelt Krievijai noteiktās sankcijas, līdz Ukraina nebūs atguvusi kontroli pār savu teritoriju, ziņo LETA/BBC.

“Mēs aicinām mūsu partnerus neatcelt sankcijas, līdz Ukraina nebūs pilnībā atguvusi kontroli pār savu teritoriju, sacīja Jaceņuks. “Krima ir, bija un būs Ukrainas daļa.” 

“Ukrainas austrumos ir izvietots Krievijas karaspēks. Mēs aicinām Krieviju atvilkt savu karaspēku un sākt īstas sarunas. Katru dienu, neraugoties uz ugunspārtraukšanu, mēs zaudējam Ukrainas karavīrus, mēs zaudējam civilistus,” norādīja Jaceņuks.

Vēršoties pie Krievijas, viņš sacīja: “Jūs varat uzvarēt cīņā pret karaspēku, bet jūs nekad neuzvarēsiet cīņā pret Ukrainas tautu.”

ASV prezidents Baraks Obama, uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, teica, ka Amerika sankcijas pret Krieviju var atcelt tikai tad, ja Maskava mainīs savu attieksmi pret Ukrainu, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

„Krievijas darbības Ukrainā pārkāpušas kārtību, kas bija iedibināta pēc Otrā pasaules kara,” teica Obama. Viņš Ukrainai solīja atbalstu, lai tā spētu pretoties Krievijai, tomēr savā runā nepaskaidroja, kā izpaudīsies šī palīdzība.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl pagājušajā nedēļā sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Atbilstoši Krievijas aktīvistu datiem Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (6)

jmaklakovs 25.09.2014. 09.05

Tiek gatavota augsne sankciju atcelšanai. Krievija, it kā, atvelk armiju. Ukrainā, it kā, šauj mazāk. Bet vai situācija uzlabojas? Nekādā gadījumā!

Tā ar katru dienu kļūst aizvien draudīgāka.

Eiropai ne tikai nav jāatceļ sankcijas, bet gan tās jādubulto. DNR, LNR un Krimas varasiestādes nekavējoties jāpasludina par teroristiskām organizācijām un Krieviju par terorisma atbalstītāju!

+4
0
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 25.09.2014. 11.20

Vispār jau sankcijas beidzot varētu ieviest pati Ukraina. Savādāk tā nedaudz liekulīgi sanāk.

+2
0
Atbildēt

0

ligakalnina 25.09.2014. 08.10

Kas, Krievija jau atdevusi Ukrainai Krimu, ka ES jau runā par sankciju atcelšanu?

Izklausās diezgan liekulīgi, un izskatās, ka Ukrainu, tomēr, nolemts “uzmest”, realpolitik.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu