Robežsituācija • IR.lv

Robežsituācija

5
Aivars Ozoliņš

Kremlim šķiet agresīvi NATO drošības pasākumi un ES sankcijas

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdnīcā «miers» ir «karš», bet jebkurš mēģinājums pretoties Krievijas agresijai ir agresija pret Krieviju. Vai tā būtu Ukraina vai NATO, viņa ieskatā vienīgais iespējamais konflikta «mierīgs» risinājums ir padošanās Krievijas impērijai. Tas nenotiks. Tātad Putins turpinās karu, kurā nevar uzvarēt.

Kamēr NATO valstu vadītāji pagājušo piektdien Velsā lēma, kā atbildēt uz Krievijas agresiju un nostiprināt Baltijas valstu drošību, Ukrainā tika panākta vienošanās it kā par pamieru, toties NATO valsts Igaunijas teritorijā Krievijas specdienesti nolaupīja tās drošības dienesta darbinieku.

Pirmdien Eiropas Savienība vienojās par jaunām sankcijām pret Krieviju, taču atlika to ieviešanu, cerot, ka pamiers Ukrainā varētu turēties. Šādas cerības diezin vai piepildīsies. Un arī uz NATO nolemto par savu dalībvalstu papildu aizsardzību pret iespējamo militāro iebrukumu Krievija meklēs iespējas vērsties ar citādiem līdzekļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu