Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā

Viesojoties Maskavā, Rīgas mērs Nils Ušakovs izteicies par Vladimiru Putinu kā Latvijas interesēm vislabāko no šobrīd iespējamajiem Krievijas līderiem. Intervijā telekanālam Doždj uz jautājumu, kā viņš – vienīgais krievs kādas Eiropas galvaspilsētas vadībā – vērtē Krievijas prezidentu, Ušakovs teica: «Kad man Latvijā jautā kolēģi no citām partijām, ko nozīmē Vladimirs Putins, mana atbilde ir vienmēr no Latvijas interešu viedokļa, un tā ir ļoti vienkārša. Mums šobrīd pats labākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins. Ja viņa nebūs, tad pie varas nenāks [opozīcijas cīnītājs Aleksejs] Navaļnijs, lai kā daudziem jūsu studijā to gribētos. Tie, kas var nākt Putina vietā pie varas Krievijā, būs ļoti ļoti slikts variants Latvijai.»  

Pēc Drošības policijas ieteikuma Rīgas izpilddirektors aizliedzis visus biedrības GVD Baltija plānotos pasākumus Rīgā, kuros tika vākta palīdzība Austrumukrainai. Taču bija aizdomas, ka atbalsts varētu tikt vākts teroristiskajiem grupējumiem Ukrainā. Biedrība līdz 15.septembrim vairākās vietās bija pieteikusi arī sapulces. 

Jaroslava Streļčenoka vadītajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) plānots uzteikt darbu vairākiem desmitiem biroja darbinieku, likvidēt dažas nodaļas. Darba uzteikumu saņēmušajiem plānots piedāvāt amata vietas jaunveidojamās nodaļās. KNAB priekšnieka parakstītais rīkojums paredz ar 20.oktobri veikt izmaiņas struktūrā, darbinieku štatu un amatu sarakstā. Tiks likvidēta Juridiskā un personālvadības nodaļa, Korupcijas novēršanas nodaļa, Darbības nodrošinājuma nodaļa ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vieta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu