Dzelzceļa muzejā notiek Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls • IR.lv

Dzelzceļa muzejā notiek Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

32

Festivāla izstādē apskatāmi 110 mākslinieku darbi no 15 valstīm

Pirmo reizi Baltijā no šodienas, 4.septembra līdz 7.septembrim Rīgā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls, raksta aģentūra LETA. Festivāla izstādē būs apskatāmi 110 mākslinieku darbi no 15 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Čehijas, Slovākijas, Krievijas, Vācijas, Šveices, Ukrainas, Itālijas, Nīderlandes, Somijas, Kipras, kā arī Francijas. 

Darbu vidū būs profesionālu mākslinieku bērnu grāmatu ilustrācijas, skulptūras, kā arī lelles no porcelāna, plastikas, modelēšanas masas, māla, koka, tekstila, papjē mašē, filca un metāla. Apmeklētāji varēs apskatīt arī seno leļļu un “Teddy” lāču kolekciju, seno bērnu apavu kolekcijas, Starptautiskās Rīgas skolas bērnu darbus un Leļļu mākslas muzeja izstādi “Kofermājiņu ceļojums”. 

Festivāla laikā notiks leļļu mākslas konference, meistarklases, prezentācijas, kā arī pieredzes apmaiņa. Šodien plkst.11 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā paredzēta arī preses konference par festivālu. Pēc tam, plkst.12, notiks festivāla svinīgā atklāšana.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu