Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Zirgu acīm, cilvēku acīm
Kristīne Simsone

 


oooo
 Manā ādā / Under the Skin. Gudrs, ievelkošs un noskaņā salts zinātniskās fantastikas trilleris, kas iedvesmu smeļ no žanra klasikas – pārpasaulīgām būtnēm, kuras iemājo cilvēku ķermeņos. Skārleta Johansone galvenajā, vīriešus iznīcinoša, pārdabiska vampa lomā ir reti spēcīga. Vērīgākās acis sižetā noteikti pamanīs spilgtus feminisma tēmu iedīgļus, kas kino nav tik bieža parādība. No 5.septembra.

ooo Jauns sākums / Begin Again. Liega un nesarežģīta, romantiska filma par mūžveco tēmu – mākslinieku (te – mūziķu) profesionālo izsišanos un personisko izdzīvošanu visu iespēju ķēķī Ņujorkā. Lai gan dažreiz nākas pasmaidīt par naivajiem sižeta risinājumiem un Keiras Naitlijas dziesminieces veidolu, filma tomēr sniedzas tālāk par prastu izdabāšanu skatītāja jutekļiem. No 5.septembra.

ooooo Zirgu acīm, cilvēku acīm / Of Horses and Men. Izcila melnā komēdija. Īsas, savstarpēji saistītas etīdes ir veltītas kāda nomaļa, ar zirgkopību cieši saistīta Islandes miesta ikdienas ainiņām un kaislībām, piemēram, neremdināmai kārei pēc krievu sīvā. Reti labs un šerps humors. Kino pagalmā 4.septembrī plkst.21 un 10.septembrī plkst.22.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu