Rīgā notiek laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali" • IR.lv

Rīgā notiek laikmetīgās un video mākslas festivāls “Ūdensgabali”

1
NULL

Festivāla tēma ir “Mainīgā pilsēta”. Pasākumu norise – uz AB dambja un Kronvalda parkā 

No piektdienas, 15.augusta līdz 17.augustam uz AB dambja un Kronvalda parkā norisināsies starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls “Ūdensgabali”, raksta aģentūra LETA. 

Šogad festivāla tēma ir “Mainīgā pilsēta”, ar kuru uzmanība tiks pievērsta cilvēku un kosmopolītiskās vides mijiedarbībai. Svētku noskaņās veidotā festivāla programma ietver Baltijas valstu kuratoru prezentācijas, video darbu izstādes, audiovizuālās performances un darbu izlases no pasaulslavenām kustīgā attēla un digitālās kultūras platformām. 

Festivālu atklās kurators Lorenzo Gerbi, kurš prezentēs starpvalstu projektu “Rīgas urbānais ekrāns”. Projektā ir apkopotas kustīgā attēla izlases no pasaules lielākajiem pilsētvides ekrāniem. Savukārt festivāla otrajā dienā Kronvalda parkā, pie Pilsētas kanāla, norisināsies Baltijas valstu kuratoru Lietuvas Nacionālās mākslas galerijas pārstāves Egles Mikalajūnes un Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāvja Stena Ojaves saruna par video mākslas un urbānās kultūras mijiedarbību. 

Trešajā dienā pirmo reizi izskanēs arī festivāls “Ūdensgabali” bērniem. No plkst.12 līdz 17 uz AB dambja norisināsies radošas darbnīcas visai ģimenei, bet visjaunākie festivāla viesi iepazīstinās ar stopkadra filmu veidošanas tehniku. Visas dienas laikā sadarbībā ar Londonas Animācijas filmu festivālu notiks arī vairāki brīvdabas animācijas īsfilmu kinoseansi. Trīs dienas ilgo video svētku laikā uz AB dambja būs apskatāma arī jauno latviešu video mākslinieku darbu izstāde, un vienlaikus norisināsies brīvdabas kinoseansi un mūzikas performances.

Vairāk informācijas vietnēs noass.lv un  festivāla Facebook lapā

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu