Krievijas fotokorespondentu arestējuši Ukrainas drošībnieki • IR.lv

Krievijas fotokorespondentu arestējuši Ukrainas drošībnieki

40
Krievijas preses fotokorespondenta Andreja Steņina uzņemtās fotogrāfijas, kas satrieca ukraiņus un pasauli. Ekrānšāviņš no interneta

Fotogrāfs Andrejs Steņins tiek turēts aizdomās, ka ir līdzdalīgs Ukrainas karavīru spīdzināšanā un nogalināšanā

Krievijas ziņu aģentūras “RIA Novosti” fotokorespondentu Andreju Steņinu, kurš pirms dažām dienām pazudis Ukrainas austrumos, arestējuši Ukrainas drošībnieki, Latvijas radiostacijai “Baltkom” paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

“Viņu [Steņinu] acīmredzot ir arestējuši mūsu drošības dienesti. Šis cilvēks piedalījās spīdzināšanā un slepkavībās Šahtjorskā. Visu pasauli satrieca šīs fotogrāfijas, kurās viņš uzņēma sākumā dzīvu savainotu karavīru, bet jau nākamajā fotogrāfijā šis karavīrs redzams nogalināts. Mēs uzskatām, ka Andrejs Steņins var būt teroristu līdzdalībnieks. Tā jau vairs nav žurnālistika, bet terorisma atbalstīšana un slavināšana,” intervijā teicis Geraščenko.

Geraščenko gan norādījis, ka viņa rīcībā nav ne dokumentu, kas apliecinātu, ka Steņins ir aizturēts, kā arī nevar pateikt, kur Steņins atrodas patlaban.

Krievija sākusi izmeklēšanu par krievu fotokorespondenta Andreja Steņina pazušanu Ukrainas austrumos. 

Steņins ir Krievijas valsts vienotās mediju aģentūras “Rossija Segodņa” darbinieks Ukrainā. Steņins Ukrainā darbojās kā valsts informācijas dienesta “RIA Novosti” fotokorespondents, pārsvarā pavadot prokrieviskos kaujiniekus Ukrainas austrumos. Par viņu nekas nav dzirdēts kopš 5.augusta.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka izmeklē Steņina iespējamu nolaupīšanu. Starptautiskā Žurnālistu federācija pirmdien pauda bažas par Steņina labklājību, norādot, ka “viņš ir žurnālists, nevis karavīrs, un tāpēc viņam jāļauj brīvi pārvietoties un ziņot patiesību bez iebiedēšanas, draudiem vai aizturēšanas”.

Steņina fotoreportāžas liecina, ka Ukrainā viņš nemitīgi uzturējies kopā ar prokrieviskajiem kaujiniekiem. Tā 27.jūnijā viņš fotografējis Slovjanskā, kā Krievijas izlūkdienesta atvaļinātais pulkvedis Igors Girkins jeb Strelkovs izrāda uzbrukumā Ukrainas spēkiem gūtās trofejas.

Viņa uzņemtajos fotoattēlos dokumentēti prokrievisko kaujinieku uzbrukumi un apšaudes Ukrainas austrumos, kā arī nogalināti, mirstoši un kaujinieku sagūstīti ukraiņu karavīri. Atsevišķos kadros dokumentēta prokrievisko kaujinieku, iespējams, nežēlīga izturēšanās pret sagūstītajiem ukraiņu karavīriem. Fotogrāfijas, par kurām runā Geraščenko, uzņemtas 31.jūlijā Doņeckā.

Fotogrāfijas arī liecina, ka Steņins bijis viens no pirmajiem mediju pārstāvjiem pagājušajā mēnesī notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietā.

 

Komentāri (40)

Ansis Reinhards 12.08.2014. 19.36

Ļoti ceru, ka šī ziņa ir patiesa, ka noziedzīgais putlerēns ir pie ukraiņiem. Ja ne savādāk, tad varbūt var iemainīt pret putleriešu apcietināto Krimas ukraiņu žurnālistu, ko apvaino terorismā (aizmirsu uzvārdu)…

+5
0
Atbildēt

1

ievuliitis 12.08.2014. 19.12

Man patika Geraščenko saruna ar Žirinovski.:)

Līdz šim man likās, ka Žirinovskim neviens nevar muti aiztaisīt. Ar prieku atzīstos, ka kļūdījos – var gan. Ievietojiet, kāds, lūdzu, ja ir noglabāta. Es arī iešu pameklēšu.

P.S. Atradu. Re, kur:

http://www.youtube.com/watch?v=3nYVX7hPD-s

+5
0
Atbildēt

0

Ansis 13.08.2014. 10.53

Cik ilgi tad IR palīdzēs šo Krievijas propagandu izplatīt?

Vai nav laiks virsrakstu nomainīt atbilstoši faktiskajam stāvoklim?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu