Specdienestu valdība? • IR.lv

Specdienestu valdība?

4
Aivars Ozoliņš

Valdība rūk fiziski un degradē arī politiskās darbības pamatprincipus

Laimdotas Straujumas valdība ir kā piektdienas darbalaika beigas nogaidījušos ierēdņu kantoris. Ak, kaut ātrāk pienāktu Saeimas vēlēšanas! Vislabāk būtu, ja īstenotos sabiedriskās domas pētnieku piebilde pie aptauju rezultātiem – «ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien». Taču vēlēšanas notiks 4.oktobrī. Vēl divi mēneši kaut kā jānovelk.

Un premjerministre dara, ko var. Toties vismaz šajā «klibās pīles» valdības vilkšanas darbā viņai ir vienots un stingrs partijas atbalsts – lai demisionē kaut vai visi ministri, atbildību par vakantajām nozarēm Vienotības politiķi principiāli neuzņemsies paši un neprasīs uzņemties arī koalīcijas partneriem. Lai Straujuma un citi savieno portfeļus kāliem, bet valdībā vēl atlikušie ministri dara, ko un cik daudz katrs uzskata par vajadzīgu.

Diemžēl līdztekus valdības fiziskās iršanas un resoriskās fragmentēšanās procesam notiek radikāla politikas un valdības veidošanas un darba principu pārdefinēšana. Šā procesa konsekvents iznākums būtu nepolitisku «speciālistu» un drošības dienestu vara Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu