''Melnajā sarakstā'' Kobzons, Gazmanovs un Valērija • IR.lv

”Melnajā sarakstā” Kobzons, Gazmanovs un Valērija

84
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Rinkēvičs prognozē asu Eiropas reakciju pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas Ukrainā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (”Vienotība”) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem – Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Ārlietu ministrijas sniegto informāciju.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā “melnajā sarakstā” viņi iekļauti uz nenoteiktu laiku. Rinkēvičs Latvija Radio 1 šorīt skaidroja, ka saraksta papildināšana saskaņota ar Iekšlietu ministrijas struktūrām. Pēc viņa teiktā, lēmums par nevēlajamiem cilvēkiem pieņemts pēc rūpīgas informācijas analīzes. ”Tie ir cilvēki, kas no marta vairākas reizes agresīvā formā starptautiski attaisnojuši Krievijas veikto Krimas aneksiju, vardarbību Ukrainā, noniecinājuši Ukrainu,” pamato Rinkēvičs.

Ņemot vērā situācijas saasinājumu pagājušajā nedēļā pēc Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas Ukrainā, kurā vaino Krievijas atbalstītos separātistus, ”īsti vairs nevar atšķirt, kur ir propaganda, kur mākslas un kultūras brīvība”, uzsver Rinkēvičs. ”Privātos pasākumos var darīt, kā grib, bet Eiropas Savienības dalībvalsts Latvija izslēgs personas, kas kultūras vai mākslas pasākumu var padarīt par politisku propagandas notikumu,” paziņoja minists.

Viņš apstiprināja, ka viens no sarīkojumiem, ar kuriem saistītas ”melnajā sarakstā” iekļaujamās personas, ir festivāls ”’Jaunais vilnis”, kura norises jau sākušās Jūrmalā. ”Latvija nepārvērtīsies par anklāvu ES, no kura varēs turpināt informatīvo karu,” sacīja Rinkēvičs.

Ja kāds no sarakstā iekļautajiem jau ieradies Latvijā, ”tad pastāv noteikta kārtība, kā personai paziņo par šo lēmumu”, teica Rinkēvičs, bet ”nekādi šovi ar izvešanu netiks rīkoti”. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis informēja, ka nosauktajiem būšot diena viena diena atstāt Latviju, ja viņi te ieradīsies.

”Melnajā sarakstā” iekļautie pauduši nosodījumu par šo lēmumu. Maskava izteikusi protestu Latvijas vēstniecībai par Krievijas popzvaigžņu iekļaušanu melnajā sarakstā. Savukārt ”Jaunā viļņa” galvenais rīkotājs Igors Krutojs savas 60.dzimšanas dienas svinībām 29.jūlijā noīrējis Latvijas Nacionālās operas Lielo zāli.

Pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas Rinkēvičs paredz asu Eiropas Savienības reakciju ar pieaugošu apņēmību Krievijas agresiju apturēt. ”Tas būtiski pasliktina drošību Eiropā, jo teritoristu rīcībā tiek nodoti moderni pretgaisa ieroči, tie tiek izmantoti un pēc tam pēkšņi pazūd. Tas apliecina, ka neviens nevar justies drošs. Bojā gājuši vairāku pasaules valstu miermīlīgie pilsoņi, izmeklēšana tiek kavēta. Ir notikusi mirstīgo atlieku neatdošana un pārvietošana nezināmā virzienā, Eiropas valstis prasa Putinam izmantot savu ietekmi. Ja nemainīsies attieksme un nesāksies normāla izmeklēšana, ja nebūs atbilstīgas reakcijas no Krievijas puses, valstis ir gatavas nākt Eiropas Padomē ar daudz stingrākiem soļiem pret Krievijas Federāciju,” paredz ministrs.

Visi trīs ”melnajā sarakstā” iekļautie ir pastāvīgi ”Jaunā viļņa” apmeklētāji un uzstājas koncertos. Kobzons bija viens no padomju estrādes zvaigznēm, bet pēc PSRS sabrukšanas viņa vārds minēts saistībā ar čeku, Krievijā un citās postpadomju valstīs darbojošos mafiju. Viņam liegta iebraukšana vairākās Rietumu valstīs.

Komentāri (84)

aivarstraidass 21.07.2014. 14.15

Varbūt ka tas dažiem šķiet mazs solis, bet diplomātiskais signāls ir skaidrs. Sk. Oļega Gazmanova uzstāšanos Daugavpils pilsētas svētkos (par pašu pilsētnieku – nodokļu maksātāju naudu) – http://bit.ly/1nNct2i .

Protams, JV gaitā var rasties kaut kādas jaunas provokācijas. Tādēļ svarīgi visu risināt stingri Latvijas likumu ietvaros; saglabāt mierīgu prātu un negodināt konkursa dalībnieku izdarības ar savu uzmanību.

+20
-2
Atbildēt

2

    Kaspars Špūle > aivarstraidass 21.07.2014. 14.30

    negodināt konkursa dalībnieku izdarības ar savu uzmanību

    ———

    Nav nekāda vajadzība viņus īpaši “godināt”, ja visas izdarības parāda LNT, bagātīgi papildinot ar reklāmām. Ja nu vienīgi varam pārraides laikā palīst zem galda, lai neprovocētu…

    Bet vai tas būs tikpat gaumīgi kā Rinkēviča saraksts?

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > aivarstraidass 21.07.2014. 14.41

    >Fretka

    Nū…Kobzons tak ir jau Lavrovam piezvanījis, lai sūdzētos, ka šamējo neielaiž Latvijā…Iedomājies? Apstākļos, kad Krievijai ar pasauli par notriekto lidmašīnu jāskaidrojas! Nū…Lavrovs esot bijis izbraucis…Bet kaut kāds vecākais sekretārs Josifam esot paskaidrojis, ka nevarot šie Latviju ietekmēt…Nu nevarot!

    Kobzons ir baigi iepūties…Rinkeviču par muļķi nosauca.

    p.s. kobzons Krievijas portālos intervijas dod…Nodarījuši šim gauži!

    +17
    -4
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 21.07.2014. 12.51

Un kā ar tiem, kuri lepojas ar sadarbību ar agresoru partiju?

+19
-2
Atbildēt

1

    Kristīne > Þanis Bezmers 21.07.2014. 16.46

    Liekas, ka tā “lepošanās” bija vien žurnālista interpretācija (virsraksts). Mamikins, protams, lavierē, bet visā SC kompānijā šams varētu būt viens no jēdzīgākajiem ļautiņiem.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 21.07.2014. 14.09

Ļoti, ļoti labi…Izcili! Un gaumīgi, kas svarīgi…

Ļoti precīzi izvēlētas personas, jo tās ir sava veida simboli. Un tāpēc ļoti skaidrs mesidžs visiem pārējiem imperialisma un varas bļodlaižām, kā viņus apzīmēja Viesturs Kairišs.Un vēl tas gaumīgais izteiciens, ka arī konkursa laikā izteikumi tiks vērtēti…Tā kā brīdināti ir…

Vispār…Agrāk es kaut kā Rinkeviču ne visai, jo viss tas Zatlera galms man krita uz nerviem, bet…

Labs ārlietu ministrs! Reāli labs! Īpaši vēl uz igauņu fona…

+21
-4
Atbildēt

8

    ILZE > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 14.25

    jautajums_4

    Labs ārlietu ministrs! Reāli labs!

    ______________

    Varonis, nu gluži kā Sprūdžs, kurš ar pliku krūti metās uz Lemberga ambrazūru? Bez Antonijas ielas nama ziņas neviens no kremļa slampām, RP/V pirkstiņu nepakustinās.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    ILZE > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 14.48

    jautajums_4

    Man Rinkēvičš ir viens no galējo neliešu bandas, RP/V, pociem un pēc dažu ar sirdapziņu apveltītu bijušo biedru veiksmīgas evakuācijas, gaidu, kad tai midzenī iespers zibens. Žēl bijušos PS biedrus, bet ko tur ar puvekļiem vairs.

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 16.30

    jautājums_4. Ļoti, ļoti labi…Izcili! Un gaumīgi, kas svarīgi…Ļoti precīzi izvēlētas personas, jo tās ir sava veida simboli.

    ___________________

    Valērija simbols? Tādā gadījumā uz JV drīkst ierasties tikai Agūtins un Makarēvičs, kurš diez vai ielūgts. Kobzonam jau arī agrāk bija liegums iebraukt Latvijā, ko atcēla labie latvieši.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 23.57

    lno

    Spēcīgi vārdi, bet komentārs, tas ir pīzģec.

    Šarikova taisnošanās profesoram:

    “- не сбивали мы ничего!

    может, Зинка..?”

    /М.А.Булгаков

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    peerku > Jānis Derkusovs 22.07.2014. 09.21

    > Ino

    Kaut būtu vairāk tādu godīgu krievu kā Lija Ahedžakova un dzejas autors.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 22.31

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 16.39

    Nu kāpēc. Tā pati Pugačova ir bijusi pietiekami atturīga Kremļa politikas atbalstītāja. Viņai šogad diezgan divdomīgs hīts bija…Kā ūdenī skatījusies…Bet diez vai to dziedās JV…kremlim varētu stipri nepatikt

    —————————-

    Пусть врут, что крепчаем от новых предательств,

    Подбитый изменой не ждет доказательств.

    Кто крыльев лишился – боится влюбляться,

    Но должен над страхом потери подняться.

    Подняться…

    Нас бьют – мы летаем от боли всё выше,

    Крыло расправляя над собственной крышей.

    Нас бьют – мы летаем, смеемся и плачем,

    Внизу оставляя свои неудачи.

    Полёты, полёты судьбы в непогоду,

    Рискуют пилоты, чтоб вырвать свободу.

    Чтоб вырвать свободу!

    Ты плыл в небесах, но был спущен на землю,

    И раненый в сердце мечтаешь стать целью,

    Но эта уловка всем битым знакома –

    В любви без страховки живут миллионы.

    Миллионы…

    Нас бьют – мы летаем от боли всё выше,

    Крыло расправляя над собственной крышей.

    Нас бьют – мы летаем, смеемся и плачем,

    Внизу оставляя свои неудачи.

    Летаем… Летаем… Летаем…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 14.36

    Ko tad Tu tik pikts, general? Vai tad dikti Kobzonu gaidīji?

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu