Doņeckā kauja starp brīvprātīgajiem zemessargiem un separātistiem • IR.lv

Doņeckā kauja starp brīvprātīgajiem zemessargiem un separātistiem

36
Ukraiņu medicīnas māsa raud - separātisti pie Volnovahas nogalināja gandrīz 20 Ukrainas karavīrus. Foto: AFP/LETA

Kaujā ar separātistiem krituši 16 Ukrainas karavīri

Piektdienas rītā Doņeckas apgabalā teroristi uzbrukuši vietējo brīvprātīgo bataljonam “Donbass”, kas iesaistījies niknā apšaudē ar pretinieku, vēsta Ukrainas mediji.

Kā ziņo brīvprātīgā bataljona komandieris Semens Semenčenko, teroristi aplenkuši zemessargu pozīcijas pie Karloviki ciemata un apšaudījuši no visām pusēm ar automātiskajiem ieročiem un granātmetējiem. Prokrievisko teroristu rīcībā ir arī bruņutransportieris, ziņo LETA/UNIAN.

Kā ziņo organizācijas “Informatīvā pretestība” koordinators Dmitro Timčuks, brīvprātīgo bataljona zemessargiem izdevies izrauties no aplenkuma un atkāpties līdz tuvējam Ukrainas armijas kontrolpostenim.

Tikmēr bataljona komandieris vēsta, ka no aplenkuma izlauzusies tikai daļa bataljona, bet ar tiem zemessargiem, kas palikuši aplenkumā, sakari ir pārtrūkuši.

Aptuveni puse no bataljona sastāva ir ievainota un liela daļa ievainoto zaudējuši daudz asiņu, ziņo Semčenko. Ievainotie ir aizvesti uz slimnīcu Krasnoarmijskā.

Savujārt kaujā ar Krievijas atbalstītajām separātistu grupām pie Volnovahas, kas atrodas Doņeckas apgabala dienvidrietumos, krituši 16 Ukrainas drošības spēku pārstāvji, ceturtdien apstiprināja Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs un Aizsardzības ministrija.

“Kauju laikā, kurās kaujiniekiem bija mērķis uzbrukt un ieņemt Volnovahas pilsētu, mūsu karavīri aizsargāja šo pilsētu, neļāva viņiem iet tālāk, taču par lielu nožēlu no mīnmetēju, granātmetēju, smago automātisko ieroču uguns par Ukrainu gāja bojā mūsu puiši, karavīri. Cilvēki atdeva savu dzīvību par Ukrainu,” pavēstīja Turčinovs.

Aizsardzības ministrija ziņo, ka pēc teroristu uzbrukuma Ukrainas karavīriem pie Volnovahas slimnīcās ar šautām brūcēm nogādāti 36 cilvēki.

Kā vēsta Ukrainas mediji, karavīri pie Volnovahas bija apstājušies uz nakšņošanu, taču viņu nometnei naktī uzbruka vairākas teroristu grupas, atklājot uguni uz karavīriem.

Ukraiņu žurnālisti kritizē karavīru nometnes ierīkošanu ceļa malā pie klaja lauka, kurai neesot izveidotas nekādas aizsardzības pozīcijas, turklāt par viņu atrašanos šajā vietā bijis zināms gan vietējiem iedzīvotājiem, gan teroristiem. Eksperti norāda, ka traģēdijas iemesls ir komandieru nolaidība.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu