VIDEO: Aicinot balsot EP vēlēšanās, Latvijas jaunieši Eiropā organizējuši "flashmob" akciju • IR.lv

VIDEO: Aicinot balsot EP vēlēšanās, Latvijas jaunieši Eiropā organizējuši “flashmob” akciju

26
NULL

Projekts “At home in Europe” radīts Latvijā, bet īstenots sadarbībā ar Polijas un Portugāles jauniešiem

Aicinot balsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, Latvijas jaunieši Eiropā organizējuši “flashmob” akciju, aģentūru LETA informēja projekta vadītājs Reinis Zobens.

Projektā ar mērķi diskutēt par demokrātiju gan savas valsts, gan Eiropas Savienības (ES) līmenī 36 dažādas jomas pārstāvoši jaunieši no Latvijas, Polijas un Portugāles vairākus mēnešus īstenojuši inovatīvu projektu ar aicinājumiem iesaistīties Eiropas attīstībā un balsot EP vēlēšanās.

“Nav noslēpums, ka balsotāju un īpaši jauniešu aktivitāte politikā ir neliela, bet īpaši maza tā ir EP vēlēšanās. Arī simtiem ar īpašām anketām projekta laikā aptaujāto cilvēku atbildes apliecina neticību savas balss nozīmīgumam. Tomēr aptaujas vienlaikus parādīja ievērojamo mediju, sociālo tīklu un jauno tehnoloģiju nozīmi un iespējas politiskajā motivācijā, īpaši jauniešu vidū. Atraktīva, uzrunājoša un tieša pieeja jauniešiem saprotamā veidā un valodā ir tas, kas nepieciešams to politiskās līdzdalības veicināšanai,” norādīja Zobens, piebilstot, ka tas kalpoja par mērķi “flashmob” akcijas izveidei.

Zobens atzina, ka projekts “At home in Europe” radīts Latvijā, bet īstenots sadarbībā ar Polijas un Portugāles jauniešiem. Projekts finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu, tam piešķirot 44 000 eiro, kas izlietoti visās projekta partnervalstīs, jauniešus izglītojot par ES, mākslu, medijiem un ārpolitiku.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu