Otrdien Rīgā atklās Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītu lietuviešu gleznu izstādi • IR.lv

Otrdien Rīgā atklās Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītu lietuviešu gleznu izstādi

29
Latvijas mākslinieku savienības ēka Daugavas krastmalā. Foto Diāna Lozko, LETA

Mākslinieki atklās sava novada motīvus, skatus un ikdienas dzīves kompozīcijas

Šodien, 20.maijā plkst.17 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā tiks atklāta lietuviešu gleznu izstāde “Baltija. Jūra. Lietuva”, kas veltīta Baltijas ceļa 25.gadadienai, raksta aģentūra LETA.

Lietuvas mākslinieki gleznās atklās sava novada motīvus, skatus un ikdienas dzīves kompozīcijas. Izstāde veltīta pirms 25 gadiem notikušajai akcijai “Baltijas ceļš”, kurā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ļaudis, sadevušies rokās, miermīlīgā veidā izteica savu gribu – būt brīviem pilsoņiem. Tas sasaucas arī ar izstādes kredo: “Profesionālā glezniecība – vienīgais veids, kā palikt pašam.” 

“Ir nepieciešams viens apstāklis, un to mākslinieki labi zina – ir jābūt brīvam, neatkarīgam no pasaules spiediena un nepaklausīgam. Tikai tā var būt par mākslinieku,” izsakās izstādes kurators Sauļus Kropis. Izstādē būs skatāmi Kropja, Artura Savicka, Joza Pranckeviča un Skaidres Butnorjutes darbi. Baltijas ceļa 25.gadadienai veltīto ekspozīciju organizē Lietuvas Mākslinieku asociācija “Tiltas”, sadarbojoties ar Latvijas Mākslinieku savienību un Lietuvas vēstniecību.

vairāk informācijas Latvijas mākslinieku savienības mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu