Ceturtdien Kongresu namā uzstāsies Gruzijas nacionālais balets "Suhišvili" • IR.lv

Ceturtdien Kongresu namā uzstāsies Gruzijas nacionālais balets “Suhišvili”

22
NULL

Kolektīvs 69 gadu pastāvēšanas laikā apceļojis vairāk nekā 90 pasaules valstis

Šovakar, 27.martā plkst.19 ar vienīgo koncertu Rīgā Kongresu namā uzstāsies Gruzijas nacionālais balets “Suhišvili”, raksta aģentūra LETA. Baleta dejotāji pārsteidzot ar savu horeogrāfiju, virpuļveida apgriezieniem un lēcieniem, piepildot skatuvi ar dinamisku enerģiju. Gruzijas nacionālais balets “Suhišvili-Ramišvili” kļuva par pirmo tautas deju ansambli, kurš izpelnījās godu uzstāties uz slavenā Milānas operas teātra “La Skala” skatuves 1967.gadā. Pēc noslēguma dejas mākslinieki atkārtoti esot saukti uz skatuves 14 reizes, kas kļuvis par jaunu pasaules rekordu. 

Kolektīvs 69 gadu pastāvēšanas laikā apceļojis vairāk nekā 90 pasaules valstis, kur tam aplaudēja vairāk nekā 60 miljoni skatītāju, tostarp Seržs Lifars, Brižita Bardo, Dānijas princis Knuds un Fidels Kastro. Gruzijas vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalia stāstīja, ka pārrunas bija ļoti ilgas, jo dejotāju koncertu grafiks ir ļoti blīvs. Viņš aicināja nepalaist garām iespēju redzēt savām acīm to, ko, pēc viņa teiktā, sauc par Gruzijas brīnumu. 

Gruzijas nacionālā baleta “Suhišvili” koncerts notiks starptautiskas turnejas laikā ar Gruzijas vēstniecības Latvijā un Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu. Jau ziņots, ka, paužot savu atbalstu Ukrainai, Gruzijas nacionālais balets “Suhišvili” atcēlis koncertu Krievijā un Rīgas koncerta programmā iekļāvis ukraiņu tautas deju.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu