Ģenerālprokurors: Kijevā uz cilvēkiem šāvušie snaiperi ir Ukrainas pilsoņi • IR.lv

Ģenerālprokurors: Kijevā uz cilvēkiem šāvušie snaiperi ir Ukrainas pilsoņi

34
Foto: LETA/EPA

Versijas, ka snaiperus būtu nolīgusi politiskā opozīcija, neesot apstiprinājušās

Ukrainas Ģenerālprokuratūra noskaidrojusi virkni cilvēku, kuri 20.februārī apšāva cilvēkus Kijevas Neatkarības laukumā, nogalinot teju 100, paziņojis ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Oļegs Mahņickis, vēsta LETA/Newsru.com

“Šīs personas ir noskaidrotas, taču viņu uzvārdus es nevaru nosaukt. Pagaidām tie ir tikai Ukrainas pilsoņi,” intervijā “5.kanālam” paziņoja Mahņickis.

Viņa vietnieks Nikolajs Golomša šonedēļ jau pavēstīja, ka Ģenerālprokuratūra ir noskaidrojusi snaiperus, kuri apšāva cilvēkus Institūta ielā Kijevā.

Viņš gan norādīja, ka par līdzdalību cilvēku masu slepkavībā Kijevas centrā tiek pārbaudīti arī ārvalstu pilsoņi.

Versijas, ka snaiperus būtu nolīguši politiskie spēki, kas tobrīd atradās opozīcijā varai, nav apstiprinājušās.

Likumsargu rīcībā jau ir snaiperu atrašanās vietu adreses, to cilvēku saraksts, kas piedalījās mierīgo iedzīvotāju apšaušanā. Snaiperu ieroči ir konfiscēti, patlaban tos pārbauda izmeklētāji.

20.februārī snaiperu apšaudēs Kijevā dzīvības zaudēja ap simts cilvēki, bet vēl daudzi tika ievainoti.

 

Komentāri (34)

oktaavs 21.03.2014. 18.26

Šaubu nav. Arī Janukovičs bija Ukrainas pilsonis.

+5
0
Atbildēt

0

Pēterītis 21.03.2014. 14.09

Arī Rīgā šaus Latvijas pilsoņi. Varbūt pat georga lentītes nenoņems. Ja vien ļausim.

+5
0
Atbildēt

0

Danute Klaiva 21.03.2014. 16.42

Bet protams kad tā tas bija, Berkutā jau ar nepieņēma darbā nepilsoņus. Pietiekami daudz 5 kanāls rādīja snaiperus ar tām dzeltenām lentiņām un tie bija Berkuts. Kaut gan Ukrainā to specvienību bija daudz, Latvijā ar pārāk daudz ir to specvienību. Kurš var būt droš kad tas pats Knabs atkal nesarīko šaušanu uz ielām tverstot kādu auto. Cik Latvijas policijā strādā lojāli pilsoņi? Kāds ir pārbaudījis viņu lojalitāti? Tagad jau balti enģelīši, bet krīzes brīdī, nav zināms kurā pusē daudzi nostāsies? Tie paši kriminālie uzlidojumi laupīšanas nolūkos, vai lojāls pilsonis valstij izmantos policijas mundieri laupīšanai? Protams saka ka zin kur mitinās slepkavas, es ar zinu, tie kas šāva jau sen atrodas Krimā, vismaz tie kam smadzenes ir, protams kam nav tas tup turpat no kurienes izlīda. Vienīgi šaubos ka šāvējus notiesās, jo pašlaik neredzu Ukrainas pusē apņēmību rīkoties. Ja zini vainīgos un zini kur tup, tad ko muldēt lieki? Ņem sarīko operatīvu akciju un visus vienā laikā apcietina uz aizdoma pamatu par masu slepkavībām. Diez vai Ukrainā ir spēkā nāves sodi?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu