Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Protestā pret Krievijas agresiju Ukrainā Jaunais Rīgas teātris atcēlis šogad paredzētās viesizrādes Krievijā – Pēterburgas un Omskas teātra festivālos. Arī teātra režisors Alvis Hermanis atcēlis savu piedalīšanos plānotajā Maskavas Lielā teātra iestudējumā. JRT aktieri un režisori aicina «visus Latvijas kultūras darbiniekus paust savu attieksmi ne tikai domās un vārdos, bet arī konkrētā rīcībā», jo tikai tā var likt Krievijas sabiedrībai saprast, ka Putina agresīvais režīms viņu valsti novedīs pilnīgā starptautiskā izolācijā.

Saasinoties starptautiskajai situācijai saistībā ar notikumiem Ukrainā, nepiemērotu brīdi atvaļinājumam bija izraudzījies Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš pirmdien nolēma to pārtraukt un atgriezties Latvijā. «Valsts prezidents atgriežas Latvijā, lai būtu kopā ar Latvijas tautu,» pauda Valsts prezidenta preses dienestā pēc tam, kad vismaz divas dienas mediji un sabiedrība vaicāja pēc Latvijas valsts galvas reakcijas. Ātrāk Bērziņš nevarējis atgriezties, jo dzīvesbiedre bijusi apslimusi ar akūtu vīrusa infekciju.

Par TV kanālu Rossija RTR un NTV-Mir ziņu raidījumu atbilstību likumam pie televīzijas un radio regulatoriem Zviedrijā un Lielbritānijā vērsusies Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Šo valstu jurisdikcijā atrodas abi TV kanāli, kas tiek retranslēti Latvijā. NEPLP pieprasījusi arī Latvijā reģistrētajai SIA Pirmais Baltijas kanāls šā gada janvāra un februāra ziņu ierakstus. Visi trīs iesniegumi ir saistīti ar krievu valodā raidošo telekanālu veidoto un Latvijā retranslēto ziņu sižetu par nesenajiem notikumiem Ukrainā atbilstību Eiropas Savienības un attiecīgo valstu likumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu