Kurmjus ierindo kaitīgo grauzēju sarakstā, ļauj tos iznīcināt • IR.lv

Kurmjus ierindo kaitīgo grauzēju sarakstā, ļauj tos iznīcināt

24
Kurmis. Publicitātes foto

Straujumas vadītā Zemkopības ministrija izbīda pretkurmju likumgrozījumus

Turpmāk kurmji tiks pielīdzināti kaitīgajiem grauzējiem, līdz ar to uz šiem dzīvniekiem vairs neattieksies “Dzīvnieku aizsardzības likumā” definētais aizliegums nogalināt dzīvniekus, paredz valdības pieņemtie grozījumi likumā.

Likuma grozījumi paredz, ka turpmāk aizliegums iznīcināt dzīvnieku attieksies ne tikai uz kaitīgajiem grauzējiem un kukaiņiem, bet arī uz kurmjiem, ziņo LETA.

Kā skaidroja Zemkopības ministrijas pārstāvji, grozījumi izstrādāti, lai ļautu lauksaimniekiem un dārzu īpašniekiem ar atļautiem līdzekļiem cīnīties pret kurmju nodarītajiem bojājumiem.

Jautājums par kurmjiem tika aktualizēts pērn vasarā, kad vairāki vides aizstāvji vērsās atbildīgajās iestādēs, aicinot vērtēt, vai netiek pieļauti likuma pārkāpumi, kurmjus spridzinot.

Tāpat grozījumi nosaka – lai veicinātu sabiedrības līdzdalību dzīvnieku aizsardzības un labturības jautājumu risināšanā, Zemkopības ministrijā tiks veidota Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome.

Padomes sastāvā būs valsts pārvaldes iestāžu, zinātnisko iestāžu, dzīvnieku aizsardzības biedrību un nodibinājumu pārstāvji. Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes nolikums jāizstrādā un jāapstiprina valdībā līdz šā gada 1.oktobrim.

Likumprojekta tiesiskais regulējums attieksies uz dzīvnieku aizsardzības organizācijām, zinātniskajām institūcijām un jebkuru iedzīvotāju grupu.

 

Komentāri (24)

Dina 07.01.2014. 16.28

FUI! Tā ir nacionālā naida kurināšana un antisemītiska cilvēka tiesību diskriminācija! … :)))

+9
-3
Atbildēt

3

    janis17 > Dina 07.01.2014. 22.50

    Vienkārši ločmelim vecuma infantīlisms :)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > Dina 07.01.2014. 17.33

    “Pensionaram Lochmelim” ir loti pacmitniecisks izteiksmes veids. Interesanti, vai notiek personibas dalishanaas? {shis ir retorisks jautajums)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > Dina 07.01.2014. 16.39

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

kkristaps 07.01.2014. 16.29

Nez vai mākoņos mītošos kurmjus arī varēs spridzināt?

+6
-1
Atbildēt

0

Kristīne 07.01.2014. 21.55

Nekas visdrīzāk no tā nemainīsies. Tas, ka kurmju slaktēšana līdz šim nebija īpaši likumīga, nenozīmē, ka šie netika uzskatīti par kaitēkļiem (mauriņam, piem.) un vairāk vai mazāk aktīvi apkaroti. Protams, ja ļautiņi sāks īpaši aizrauties, pasākums būs jāatceļ.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu