Lestenes baznīcā Ziemassvētku kauju atceres dievkalpojums un labdarības koncerts • IR.lv

Lestenes baznīcā Ziemassvētku kauju atceres dievkalpojums un labdarības koncerts

33
Foto no Lestenes baznīcas mājas lapas

Koncertā piedalīsies Ieva Sutugova, Dobeles Violetais ceriņu koris un pianists Jānis Miltiņš

Šodien, 2.decembrī plkst.15 Lestenes baznīcā Tukuma novadā notiks Ziemassvētku kauju atceres dievkalpojums, pieminot Otrā pasaules kara Ziemassvētku kaujās kritušos, bet pēc tā notiks labdarības koncerts, raksta aģentūra LETA.

Koncertā piedalīsies Ieva Sutugova, Dobeles Violetais ceriņu koris un pianists Jānis Miltiņš. 

Ieva Sutugova dažādos koncertprojektos piedalās kopš 16 gadu vecuma. Dziedātāja sadarbojusies ar tādiem komponistiem kā Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš, Boriss Rezņiks un citiem. Pēdējā laika spilgtākā uzstāšanās Ievai Sutugovai bijusi Staburadzes loma Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas “Lāčplēsis” koncertuzvedumā. TV3 šova “Koru kari 3” dalībnieki Dobeles Violetais ceriņu koris un Ieva Sutugova piedalās daudzos projektos un pārsteidz savus klausītājus ar īstu patiesuma devu un entuziasmu. Ieeja koncertā būs par ziedojumiem. 

Koncerta laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Lestenes baznīcas atjaunošanas darbu veiksmīgai nodrošināšanai. Iespēja ziedot Lestenes dievnama atjaunošanai arī pa ziedojuma tālruni 90006088 (viens zvans maksā vienu latu jeb 1,42 eiro). 

Pēc vēstures datiem, Otrā pasaules kara Ziemassvētku kaujas notika Kurzemes cietoksnī jeb tā dēvētajā “Kurzemes katlā”, kur Trešā aizstāvēšanās kauja, kas saukta arī par Ziemassvētku kaujām, ilga no 1944.gada 21.decembra līdz 31.decembrim. Kaujas notika Saldus apvidū nepilnus 35 kilometrus garā frontē, kur smagākās kaujas tika izcīnītas iecirknī starp Dobeli un Džūksti. Šajās kaujās latviešu karavīri bija abās pusēs – vācu pusē 19.latviešu divīzijā un 21.vācu divīzijas 106.latviešu pulkā, bet Sarkanās armijas sastāvā šajā reģionā piedalījās 130.Latviešu strēlnieku korpuss ar divām divīzijām. Tiek lēsts, ka Otrā pasaules kara Ziemassvētku kaujas latviešu karavīriem, iespējams, ir bijušas pašas smagākās kaujas Latvijas vēsturē.

Vairāk informācijas baznīcas mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu