„Google” meklētājā Latvija parādās kā kultūras valsts • IR.lv

„Google” meklētājā Latvija parādās kā kultūras valsts

21
Ekrānšāviņš no Google Zeigeist

Latvijas iedzīvotāji ir uzdevuši arī gana dīvainus jautājumus „Google”

„Google” ikgadējais “Zeitgeist pārskats” par 2013.gada populārākajiem notikumiem tīmekļa redzējumā šogad atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji ir kultūras pasākumu cienītāji. Visbiežāk meklētie atslēgvārdi Latvijā ir Staro Rīga, Dziesmu svētki, Rīgas svētki, Muzeju nakts un citi. Šajā „Google” pārskatā Baltijas valstis šogad iekļautas pirmoreiz.

Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji aktīvi seko līdzi starptautiska līmeņa notikumiem, piemēram, „Eurobasket” čempionātam, Eirovīzijai, „Jaunajam vilnim” u.c. Tāpat Latvijas iedzīvotāji aktīvi sekojuši līdzi jaunākajām aktualitātēm, piemēram, traģēdijai lielveikalā “Maxima” un populārā amerikāņu aktiera Pola Volkera, kurš traģiski gāja bojā autoavārijā, dzīves gājumam.

Populārākie meklējumi Latvijā:

1. Paul Walker 

2. Staro Rīga 2013 

3. Dziesmu svētki

4. Rīgas svētki 2013 

5. Maxima Zolitūde 

6. Muzeju nakts 2013 

7. Eurobasket 2013 

8. Eurovision 2013 

9. Jaunais vilnis 2013 

10. Will Smith

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk internetā meklējuši informāciju par ārzemju slavenībām un vietējiem kultūras darbiniekiem, piemēram, mūziķi Aivaru Brīzi, aktieri Hariju Spanovski, rakstnieci Elitu Veidemani, dziedātāju Laimu Vaikuli un aktieri Artusu Kaimiņu. 2013.gada populārākais sportists interneta meklētājā Latvijā ir hokejists Kristiāns Pelšs.

Populārākie cilvēki Latvijā:

1. Paul Walker 

2. Will Smith 

3. Aivars Brīze 

4. Harijs Spanovskis 

5. Cory Monteith 

6. Elita Veidemane 

7. Kristiāns Pelšs 

8. Laima Vaikule 

9. Artuss Kaimiņš 

10. Gatis Saknītis

“Google” veidotais pārskats par 2013.gadu atklāj Latvijas iedzīvotājiem aktuālākos jautājumus – par veselību (Kā notievēt? Kā atmest smēķēšanu?), par darbu (Kā rakstīt CV? Kā aprēķināt procentus un atalgojumu? Kā nopelnīt vairāk?). Interesanti, ka Latvijas iedzīvotāji internetā bieži meklē atbildes uz arī tādiem jautājumiem – “Kā rodas bērni?” un “Kā iepatikties meitenei?”, tomēr “Google” gada pārskata dati diemžēl neatklāj iemeslus, kāpēc šādi jautājumi ir uzdoti.

Populārākie jautājumi Latvijā:

1. Kā notievēt? 

2. Kā atmest smēķēšanu?

3. Kā sasiet kaklasaiti? 

4. Kā rakstīt CV? 

5. Kā rodas bērni? 

6. Kā aprēķināt procentus? 

7. Kā aprēķināt algu? 

8. Kā nopelnīt naudu? 

9. Kā iepatikties meitenei? 

10. Kā rakstīt referātu?

“Google” “Zeitgeist” (tulkojumā no vācu valodas “laiku gars”) gada pārskats tika iztrādāts, analizējot datus par vairāk nekā triljons (1 000 000 000 000) interneta meklējumiem, kas veikti 189 valstīs un 159 valodās. Šogad pārskati izveidoti 72 valstīm, pirmo reizi iekļaujot arī Baltijas valstis, un ir apskatāms mājas lapā google.com/zeitgeist.

 

Komentāri (21)

janazakovica 23.12.2013. 15.13

taa kaut kada kluda

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu