Nacionālajā teātrī būs skatāma izrāde "Divi brāļi" • IR.lv

Nacionālajā teātrī būs skatāma izrāde “Divi brāļi”

26
Skats no izrādes "Divi brāļi". Publicitātes foto

Izrāde ir jaunā režisora Jāņa Mūrnieka diplomdarbs. Augstu novērtēta festivālā “Patriarha rudens 2013”

Šodien, 19.decembrī un rīt plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra “LMT Jaunajā zālē” būs skatāma izrāde “Divi brāļi”, raksta aģentūra LETA.

Izrāde augsti novērtēta festivālā “Patriarha rudens 2013”. Fausto Paravidīno lugu, kura uzrunā jaunus cilvēkus, Latvijā iestudē pirmo reizi. Izrādes režisors ir Jānis Mūrnieks. 

Luga stāsta par jauniešiem – diviem brāļiem kādā dzīvoklī Itālijā ar neparastiem krievu vārdiem – Ļevs un Boriss, jo vecāki cienījuši krievu literatūru un kreisās idejas. Viena no dzīvokļa istabām izīrēta Ērikai, kurai ir lietišķi romantiskas attiecības ar vienu no brāļiem. Otrs viņai šķiet pārāk pedantisks, pārāk kautrīgs, pārāk garlaicīgs. Meitene nav pārliecināta, vai viņu vispār interesē sievietes. Divu stundu laikā visu trīs jauniešu pasaule tiek sagriezta kājām gaisā. 

Izrāde ir Jāņa Mūrnieka diplomdarbs, absolvējot maģistra studijas Latvijas Kultūras akadēmijā 2013.gadā. Režisors kā izrādes centrālo tēmu izceļ godīgumu pret sevi un citiem. Viņš uzdod jautājumu: “Vai meli, kurus cilvēks sev atļauj, it kā lai pasargātu ģimeni un savus tuvos, ir attaisnojami?” 

Jaunais aktieris Pēteris Galviņš festivālā “Patriarha rudens 2013” saņēmis balvu par labāko tēlojumu šajā izrādē. Izrādē piedalās arī Mārtiņš Upenieks un Laura Atelsone.

Biļetes cena Ls 5.97. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu