Klubā "Nabaklab" notiks "Zig Zag" albuma "Signe melo" prezentācija • IR.lv

Klubā “Nabaklab” notiks “Zig Zag” albuma “Signe melo” prezentācija

17
NULL

“Signe melo” iekļauti divi kompaktdiskos neiznākuši apvienības ieraksti

Šovakar, 14.decembrī klubā “Nabaklab” grupa “Zig Zag” prezentēs jauno dubultalbumu “Signe melo”, kurā iekļauti divi līdz šim kompaktdiskos neiznākuši apvienības ieraksti. 

2012.gadā grupa izdeva savu ilgi gaidīto albumu “Gadu laiki”, savukārt 2013.gada nogalē dienasgaismu ieraudzīs “Zig Zag” dubultdisks, kurā izdoti līdz šim CD neiznākušie apvienības ieraksti – 1987.gadā tapusī kompozīcija “Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir nenormālas” un 1988.gada dziesma “Zig Zag”. Albuma prezentācijas koncertprogrammu sāks grupa “Linga”, savukārt “Zig Zag” uzstāšanās paredzēta divās daļās un sastāvos – vienā, kā tas bijis vēsturiski, uz skatuves pievienosies Gvido Linga, bet otrā notiks grupas tagadējā sastāvā. “Zig Zag” sākotnējais nosaukums ir “Arprāc”, un pirmajos tās pastāvēšanas gados apvienība spēlēja smago pankroku un “heavy metal”, iespaidojoties no solista Gvido Lingas brāļa Igora Lingas grupas “Dzelzs ceļš”. 

1986.gadā, kad “Ārprāc” izpelnījās klausītāju uzslavas un čekas aizliegumus, no grupas aizgāja tās ģitārists Juris Lasinskis, taču grupu papildināja sintezatorists Arnis Zunde. Pēc pārmaiņām apvienības skanējums kļuva izsmalcinātāks un elektroniskiem skaņu efektiem pilns, grupa mainīja nosaukumu uz “Zig Zag”. Turpmāk, pateicoties tādām dziesmām kā “Signe melo” un “Vējam”, kā arī Gvido Lingas ekspresīvajam skatuves tēlam, grupa guva aizvien lielāku ievērību. 1988.gada nogalē daudziem par satraukumu “Zig Zag” šķīrās no sava ilggadējā skatuves līdera, taču jau pēc dažiem mēnešiem parādījās uz skatuves ar jaunu solistu – Lasinski, vienu no grupas dibinātājiem. 

Koncerta sākums paredzēts plkst.20. Biļetes cena Ls 5. Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu