Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Divu kungu kalps. Anno 1963" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Divu kungu kalps. Anno 1963”

25
Mārtiņš Egliens izrādē "Divu kungu kalps. Anno 1963". Foto Gunārs Janaitis

Luga ir slavenās Karlo Goldoni komēdijas “Divu kungu kalps”pārlikums uz 60.gadu Angliju. Režisors Valters Sīlis, galvenajā lomā Mārtiņš Egliens

Šovakar, 28.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Ričarda Bīna komēdijas “Divu kungu kalps. Anno 1963” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA.

Izrāde tapusi Valtera Sīļa režijā, galvenās lomas atveidotājs ir Mārtiņš Egliens. Luga ir slavenās Karlo Goldoni komēdijas “Divu kungu kalps” komiskās situācijas un tēlu attiecību pārlikums uz sešdesmito gadu Angliju. 

Lugas centrā ir mūziķis Frensiss, kuram, cīnoties ar trūkumu, rodas ideja – kļūt vienlaikus par Rosko miesassargu un Stenlija palīgu, saņemot algu no abiem un visiem spēkiem cenšoties aizkavēt viņu sastapšanos. Protams, ka Rosko, aiz kura vārda slēpjas kāda meitene, un Stenlijs mīl viens otru. Šai komēdijai Anglijā pēdējo pāris gadu laikā bijuši lieliski panākumi – ne tikai smieklīgo pārpratumu vai aktieru izpildījuma dēļ, bet arī tāpēc, ka sabiedrībā, acīmredzot, valda nostaļģija pēc 60.gadu puķu bērnu brīvības. 

Izrādes režisors Sīlis stāstījis, ka izvēlējies uzvest šo lugu, jo to lasot pirmo reizi ir smējies. Tā viņam atgadoties salīdzinoši reti. Luga ir komēdija, bet tajā pašā laikā tā ir gudra un stāsta par noteiktu vēsturisku periodu. Sīlis norādījis, ka joki ir raupji un rupji, bet tiem ir savs stils. Izrādē Itālijā viduslaikos radusies delartiskā komēdija ir apvienota ar angļu farsa elementiem. Režisors atzinis, ka tas, kā to visu salikt kopā, ir bijis interesants uzdevums, arī panākot uz skatuves skaisto un eleganto 60.gadu stilu, kāda valdīja Anglijā.

Nākamās izrādes 29.novembrī, 1., 9., un 10. decembrī. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu