Kaprīzes Ņujorkā • IR.lv

Kaprīzes Ņujorkā

3
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Māris Diņģelis

Izcīnot 3.vietu slavenajā Ņujorkas maratonā, Jeļena Prokopčuka (37) pierāda, ka viņa aizvien atrodas pasaules sporta elitē

Pirmdienas rītā pēc iepriekšējās dienas 42 kilometriem pa Ņujorkas asfaltu mana pašsajūta ir laba, izņemtot sāpošās kājas. It īpaši ejot pa kāpnēm, bet pavisam nepatīkami ir mēģinājumi apsēsties. Gribas aizņemties frāzi no padomju komēdijas Kaukāza gūstekne: «Paldies, bet es labāk pastāvēšu!» 

Man par pārsteigumu (un ko tur slēpt – arī mierinājumu) kājas sāp arī Jeļenai. Sāks mitēties pēc kādām trijām dienām, un līdz nedēļas beigām viss atkal būs kārtībā. Taču jau otrdien, atgriezusies mājās Jūrmalā, viņa ieplānojusi paskriet. «Nedaudz, kā pašai gribēsies. Piecus, sešus, varbūt septiņus kilometrus.»

Centrālparkam kaimiņos esošajā Hilton viesnīcā pusdeviņos no rīta satiktā Jeļena izskatās žirgta un priecīga. Atgriezties prestižā maratona līderu trijniekā būtu jebkura sportista triumfs. «Ļoti gribēju tikt uz pjedestāla, un mans sapnis piepildījās.» Vai sapņoja arī par 1.vietu? «Protams! Esmu jau nogaršojusi uzvaras saldos augļus, un gribas tos atkal. Tajā pašā laikā apzinos, ka konkurence ir liela.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu