Sv.Pētera baznīcā kvinteta "The Sparkling 5" jubilejas koncerts • IR.lv

Sv.Pētera baznīcā kvinteta “The Sparkling 5” jubilejas koncerts

29
Kvinteta publicitātes foto

Pūšaminstrumentu kvintets atskaņos kompozīcijas no sava klasiskās mūzikas repertuāra. Koncerts bez maksas

Atzīmējot divu gadu jubileju, Rīgas Svētā Pētera baznīcā šovakar, plkst.18 koncertu “Pieskaroties laikam” sniegs pūšaminstrumentu kvintets “The Sparkling 5”, raksta aģentūra LETA.

Atskatoties uz kopīgi pavadīto laiku mūzikā, kvintets atskaņos labākās kompozīcijas no sava klasiskās mūzikas repertuāra – līdzās tādiem lielmeistaru darbiem kā Johana Sebastiana Baha “Prelūdija un Fūga” re minorā, Nikolaja Rimska-Korsakova “Procession Of The Nobles”, kā arī līdz šim vēl neatskaņotajai svītai par populārākajām tēmām no Sergeja Prokofjeva baleta “Romeo un Džulijeta” pārlikumā pūšamo instrumentu kvintetam skanēs arī Astora Pjacollas “Libertango” un Paskāla Markina “Pasadoble” džeza pianista Madara Kalniņa aranžijās. 

Koncerta “Pieskaroties laikam” programma aptvers laiku no baroka līdz pat mūsdienām, iekļaujot arī latviešu komponistes Annas Veismanes kompozīcijas “Blue&Yellow” pirmatskaņojumu, kas veltīts tieši šim kvintetam. 

Kvintets “The Sparkling 5” izveidots 2011.gadā. Viņu izpildāmo repertuāru veido vairāki stili – populārās mūzikas latviešu un ārzemju komponistu labākie darbi, kā arī klasiskās mūzikas koncertprogrammas, piemēram. Grupas priekšnesumu papildina izstrādāti horeogrāfijas elementi. Kvintetā alta saksofonu spēlē Jeļena Kovaļenko-Bebriša, tenora saksofonu – Arnita Akmentiņa, baritona saksofonu – Baiba Tilhena, trompeti – Aivars Osītis, bet trombonu – Lauris Zvejnieks. 

“The Sparkling 5” jubilejas koncerts Rīgas Svētā Pētera baznīcā sāksies plkst.18, un tā apmeklējums būs bez maksas.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu