Pirmdien Rīgā uzstāsies Mančestras duets "Hurts" • IR.lv

Pirmdien Rīgā uzstāsies Mančestras duets “Hurts”

19
Duets "Hurts". Publicitātes foto

Apvienības “Hurts” koncertu iesildīs lietuviešu grupa “Golden Parazyth”

Šovakar, 4.novembrī sava jaunākā albuma “Exile” koncerttūres laikā “Arēnā Rīga” uzstāsies sintpopa apvienība “Hurts” no Mančestras, raksta aģentūra LETA. Iepriekš Latvijā mūziķu “Hurts” sniegumu bija iespēja novērtēt mūzikas un mākslas festivāla “Positivus” laikā. 

Grupu “Hurts” 2009.gadā Mančestrā nodibināja vokālists Teo Hačkrafts un taustiņinstrumentālists Adams Andersons, kuri no 2005.gada muzicēja apvienībā “Bureau”, kas vēlāk pārtapa par “Daggers” un galu galā beidza pastāvēt, jo Hačkrafts un Andersons nolēma strādāt duetā. 

Par “Hurts” vizītkarti kļuva mazliet atsvešināts 30.gadu ģērbšanās stils, lieliskas, drīzāk 80.gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, padrūma noskaņa, ko paspilgtina smeldzes caurausts vokāls. Savu mūzikas stilu paši puiši nodēvējuši par “Disco Lento”. Grupas “Hurts” debijas albums “Happiness” iznāca 2010.gada septembrī un drīz vien kļuva par patiesu mūsdienu sensāciju, jo seši singli no tikai viena vienīga diska iekļuva dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva “Zelta statusu” Lielbritānijā un Austrijā, bet “Platīna statusu” – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. “Hurts” veiksmīgi uzstājušies tādos Eiropas festivālos kā “Rock Im Park” un “Rock Am Ring”, “Oxygen”, “Sziget”, “Pukkelpop”, Salacgrīvā notiekošajā “Positivus” festivālā un citos, bet 2011.gadā grupa triumfēja arī Lielbritānijas slavenajā un prestižajā Glastonberijas festivālā, kur 135 000 skatītāju aptaujā tieši viņu uzstāšanās tika atzīta par vislabāko, atstājot aiz sevis tādus grandus kā “U2”, Bejonsē un “Coldplay”. 

Dueta otrais albums “Exile” klajā nāca šā gada martā. Mūziķi atzīst, ka šoreiz albuma sacerēšana paņēmusi ievērojami vairāk pūļu nekā darbā pie pirmā albuma. Iestrādnes jau bijušas 2011.gadā, taču līdz pilnvērtīgam albumam nācies pūlēties vairāk nekā gadu. Apvienības “Hurts” koncertu iesildīs lietuviešu grupa “Golden Parazyth”, ko Baltijas valstu mūzikas eksperti un “Hurts” menedžments izraudzījās Baltijas grupu konkursā. “Golden Parazyth” uz “Arēna Rīga” skatuves kāps plkst.19.30, bet “Hurts” – plkst.21. 

Biļetes cena Ls 22 – 3o. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu