Grupai „Pieneņu vīns” Latvijā pirmais 360 grādu panorāmas video • IR.lv

Grupai „Pieneņu vīns” Latvijā pirmais 360 grādu panorāmas video

26
Publicitātes foto

Pirmais 360 grādu panorāmas muzikālais video Latvijā uzfilmēts grupas „Pieneņu vīns” dziesmai „STOP”.

Projekts, ko grupa dēvē par #STOP360, tika saplānots piecu nedēļu, bet uzfilmēts vienas dienas laikā Rīgas cirka arēnā un kļuvis par līdz šim lielāko grupas digitālo projektu. Video pieejams šeit, uzklikšķinot uz linku www.pienenuvins.lv/stop360/

Līdzīgi projekti pasaulē ir daži desmiti, bet Latvijā šis ir pirmais, līdz ar to filmēšanas grupai nācās izgudrot jaunus tehniskus un kreatīvus risinājumus. “Galvenais projekta uzdevums bija izdomāt vairākus īsus stāstus un caurvīt tos gan savā starpā, gan arī telpiski arēnā – tā, lai katra vieta būtu piepildīta un katram skatītājam rastos pilnīgs klātbūtnes efekts. Ikvienam skatītājam video būs citādāks atkarībā no tā, kādā rakursā to skatīsies,” saka projekta idejas līdzautore, scenāriste un grupas soliste Evilena Protektore. 

Video apspriešana vairāku mēnešu garumā noritēja digitālajā vidē – “Pieneņu vīna” sociālo mediju profilos. “Uzfilmēt bija grūti un mēs to paveicām, tomēr pats galvenais ir tas, kāda būs šī video turpmākā dzīve, cik daudz cilvēku to noskatīsies Latvijā un ārpus tās, ko par to runās,” spriež dziesmas autors un grupas ģitārists Yuri Koshkin.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu