Rīgā notiks starptautisks skaņu mākslai veltīts simpozijs • IR.lv

Rīgā notiks starptautisks skaņu mākslai veltīts simpozijs

23
NULL

Simpozijā “Skaņu māksla: pārveidojot telpu par vietu” piedalīsies pazīstami Eiropas skaņu mākslinieki, respektēti mākslas kritiķi un žurnālisti

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā šodien, 7.oktobrī un rīt, 8.oktobrī, notiks starptautisks skaņu mākslai veltīts simpozijs, kurā lasīs lekcijas un publiski diskutēs starptautiski atzīti šīs sfēras profesionāļi un teorētiķi, tostarp angļu skaņu mākslas pionieris Makss Īstlijs un dāņu mūziķis Jākobs Kirkegārds, raksta aģentūra LETA. 

Šajā sarīkojumā tiks izklāstīta un apspriesta skaņu mākslas vēsture, kā arī šis mākslas formas attiecības ar arhitektūru, vizuālo mākslu un citām sfērām. Starptautiskais simpozijs “Skaņu māksla: pārveidojot telpu par vietu” aplūkos skaņu mākslas/audiovizuālās mākslas vēsturi un aktuālās tendences un ir iecerēts kā stimuls teorētiskam diskursam Latvijā par skaņu mākslas vēsturi, tagadni un nākotni. 

Lekcijās un diskusijās tiks aplūkotas tādas tēmas kā skaņu mākslas saistība ar ainavām un arhitektūras sfēru, kā arī skaņas specifiskā loma audiovizuālajā mākslinieciskajā praksē. Vienlaikus tiks izceltas arī vēl salīdzinoši nesenās skaņu mākslas aktivitātes Latvijā. Simpozijā piedalīsies Eiropas mākslas vidē aktuāli skaņu mākslinieki, kuri savas lekcijas ilustrēs ar audiovizuāliem piemēriem no pašu radošā darba, kā arī respektēti mākslas kritiķi un žurnālisti. Dalībnieku vidū būs vācu mākslas kritiķe un vēsturniece Helga de la Mote-Hābere, muzikologs Volkers Strābels, angļu skaņu mākslas pionieris Makss Īstlijs, franču žurnāliste un lektore Rāma Kazāma un dāņu skaņu mākslinieks un mūziķis Jākobs Kirkegārds, kā arī vietējie mākslinieki, kuri savā daiļradē strādā ar skaņu – Evelīna Deičmane un Voldemārs Johansons. 

Pasākuma apmeklējums būs bezmaksas, tas notiks angļu valodā. Simpoziju rīko festivāls “Skaņu mežs” sadarbībā ar Rīgā esošo kultūras institūtu apvienība EUNIC.

Vairāk informācijas festivāla “Skaņu mežs” mājas lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu