Cer novembrī ar Ukrainu noslēgt ES sadarbības līgumus • IR.lv

Cer novembrī ar Ukrainu noslēgt ES sadarbības līgumus

34
Katrīna Eštone un Andruss Ansips Tallinā. Foto: AFP-LETA

Eiropas ārlietu pārstāve un Igaunijas premjerministrs apspriež Austrumu partnerību

Ukraina Eiropas Savienībai ir svarīga, pirmdien Tallinā tikšanās laikā apliecināja Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone, vēsta aģentūra LETA. Ansipa un Eštones sarunās galvenais temats bijis ES Austrumu partnerības programma, galvenokārt pievēršoties jautājumam par Ukrainas nākotni, ziņo “Postimees Online”.

Igaunija sagaida, ka novembrī Viļņā ES Austrumu partnerības samita gaitā ar Ukrainu tiks noslēgts asociācijas un brīvās tirdzniecības līgums, kas Ukrainas attiecības ar ES pacels jaunā līmenī, sacīja Ansips. “Mēs nedrīkstam zaudēt Ukrainu,” piekrita Eštone, paužot cerību, ka arī Ukraina izrādīs pūliņus, lai līgums tiktu noslēgts.

Pēdējo nedēļu laikā atkal aktivizējušās debates par Ukrainas un ES asociācijas līguma parakstīšanu. Tā vairākkārt tikusi atlikta Kijevas un Briseles domstarpību dēļ, īpaši jau sakarā ar bijušās Ukrainas premjerministres Timošenko turēšanu apcietinājumā. Tomēr, spriežot pēc situācijas, kāda tā ir izveidojusies patlaban, līgums tomēr tiks parakstīts novembrī Viļņā ES Austrumu partnerības samita gaitā.

Nepatiku par līguma parakstīšanu arvien enerģiskāk pauž Maskava, kura patlaban sākusi tā dēvēto ”tirdzniecības karu”, uz robežas pastiprināti pārbaudot no Ukrainas ievestās preces.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu