Tērvetē notiks Seno tradīciju festivāls • IR.lv

Tērvetē notiks Seno tradīciju festivāls

19
Publicitātes foto

Būs amatnieku prasmju demonstrējumi, bruņinieku turnīri, senās rotaļas bērniem un citi pasākumi

Šodien un rīt, 11.augustā, Tērvetē norisināsies Seno tradīciju festivāls ar koncertiem, senajiem rituāliem, amatnieku prasmju demonstrējumiem, pagānu un bruņinieku turnīriem, senajām rotaļām bērniem, kas sakrīt ar tradicionālo Zemgaļu svētku desmitgadi, raksta aģentūra LETA. Tērvetes pilskalna pakājē atkal mirdzēs šķēpi un rotas, iejusties senās dzīves ritmā palīdzēs vairāk nekā četrdesmit folkloras kopas un vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārzemēm. 

Sestdien plkst.12 sāksies festivāla dalībnieku gājiens un svētku atklāšana Tērvetes estrādē ar koncertiem un cilvēka dzīves gājumu rituālu izspēli visas dienas garumā. Plkst.20.30 būs grupu “Iļģi” un “Skyforger” vakara koncerts. Savukārt netālu esošajā Senajā apmetnē aiz Tērvetes pilskalna tiks radīta vīzija ar izbūvētu 13.gadsimta zemgaļu sētu, ap kuru grupēsies vairāki desmiti pašmāju un viesu celtu senlaicīgu telšu cīnītājiem un amatniekiem. 

Divu dienu garumā te tiks demonstrēts 9.-13.gadsimta dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes, jātnieku paraugdemonstrējumus, senās zīlēšanas rituālus, māla podu apdedzināšanu, krāsns kurināšanas un pirts rituālus. Vīri no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Igaunijas demonstrēs seno cīņu mākslu gan Baltijas reģiona karavīru turnīrā, gan komandu cīņās, gan kaujā pie pilskalna – “Zemgaļi atvaira sirotājus”.

Festivāla apmeklētājiem iejusties senatnes dzīves ritmā palīdzēs iespēja greznoties senajos tērpos, izmēģināt šaušanu ar loku un apgūt senās amatu prasmes.  Seno tradīciju festivāla pasākumos un koncertos apmeklētājiem ieeja būs bez maksas. Svētkus organizē Tērvetes vēstures muzejs un biedrība “Latviešu karavīrs”. 

Par tradīciju kļuvušie Zemgaļu svētki Tērvetē, kas līdz šim bija maksas pasākums, norisinās kopš 2003.gada.

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu