Rīgā sākas Valmieras teātra viesizrādes • IR.lv

Rīgā sākas Valmieras teātra viesizrādes

22
Skats no izrādes "Raudupiete". Kārlis-Mārtiņš Lūsis, Raudupiete-Elīna Vāne. Foto Matīss Markovskis

Izrādes tiks spēlētas Nacionālajā un Dailes teātrī, arī Zirgu pastā

No šodienas līdz pat septembra sākumam notiks tradicionālā Valmieras drāmas teātra viesošanās Rīgā, un šajā laikā rīdzinieki varēs noskatīties deviņas  izrādes –  “Zojkina kvartira”, “Makbets”, “Raudupiete”, “Klaidoņa lūgšana’, “Mātes un meitas”, “Aprēķina laulības”, “Mežainis”, “Jūlijas jaunkundze”un pirmizrādi “Taureņi ir brīvi”.

Nacionālā teātra Lielajā zālē tiks spēlētas izrādes “Zojkina kvartira”, “Makbets” “Raudupiete” un “Aprēķina laulības”, bet Jaunajā zālē – “Mātes un meitas”. 

Savukārt Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāms “Mežainis” un “Klaidoņa lūgšana”. 

Teātra mājā “Zirgu pasts” skatītāju vērtējumam tiks nodots šīs sezonas pirmais jauniestudējums Leonarda Gerša “Taureņi ir brīvi” Reiņa Suhanova režijā un jau atzinību guvusī Augusta Strindberga “Jūlijas jaunkundze” Vladislava Nastavševa režijā. 

Valmieras drāmas teātris 30.jūlijā ar izrādi “Zojkina kvartira” uzsāka jauno sezonu, kam nākamās sezonas laikā paredzēts iestudēt 12 jaunas izrādes, raksta aģentūra LETA. Repertuārā vienādās proporcijās būs pārstāvēta gan pasaules un latviešu literatūras klasika, gan mūsdienu dramaturģija. Tāpat jaunajā sezonā aktieru ansamblim pievienosies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmas absolvente Rūta Dišlere, kura debitēs Feliksa Deiča iestudējumā oktobrī. 

Savukārt 22.septembrī Indras Rogas režijā parādīsies savdabīgs turpinājums izrādei “Zojkina kvartira”, proti, Borisa Pasternaka Nobela prēmiju saņēmušā romāna “Doktors Živago” krāšņais iestudējums – vēstījums par cilvēku un nāciju likteņiem laikmetu griežos. Tāpat Peļņika atzīmēja, ka oktobrī paredzētas Valmieras teātra 90 gadu jubilejas svinības ar grāmatas par Valmieras teātri un diska ar dziesmām no Valmieras teātra izrādēm izdošanu.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes  cena Ls 1 -12. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu