Sāksies teātra festivāls "Dirty Drama" • IR.lv

Sāksies teātra festivāls “Dirty Drama”

30
Publicitātes foto no čehu izrādes "Solo for the Closest One", kura norisināsies uz lielveikala "Mols" daudzstāvu autostāvvietas augšējā stāva

Festivāls piedāvās izrādes un teātra mākslas notikumus, kas veido vistiešāko kontaktu un attiecības ar realitāti un skatītāju

Šodien Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā un rīt teātrī “Dirty Deal Teatro” ar četrām Latvijas jauno mākslinieku radītajām spēlēm ar skatītāju iesaistīšanu tiks atklāts teātra festivāls “Dirty Drama”. 

“Spēle” ir teātra mākslas projekts, kurā vienkopus apvienojas teatralitāte un spēlēm raksturīgās struktūras, sniedzot iespēju skatītājiem ne tikai vistiešākajā veidā kļūt par izrādes dalībniekiem, bet arī ietekmēt izrādes gaitu un iznākumu, aģentūru LETA informēja “Dirty Deal Teatro” sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne. Četras jaunradītās “Spēles” būs tapušas nedēļu garā radošajā darbnīcā Kuldīgā somu spēļu meistara un mākslinieka Peko Koskinena vadībā. Koskinens ir viens no Somijā bāzētā Realitātes izpētes centra mākslinieciskajiem vadītājiem. Šī centra misija ir nodarboties ar ikdienas realitātei paralēli eksistējošu realitāšu radīšanu. 

Spēles būs radījuši Latvijas jauno teātra profesionāļi un mākslinieki Paula Prozoroviča, Viesturs Roziņš, Reinis Suhanovs, Ramona Buša-Virtmane un Vladislavs Saveļjevs. “Dirty Deal Teatro” rīkotais teātra festivās “Dirty Drama” Kuldīgā un Rīgā būs baudāms līdz 4.augustam. 

Festivāls piedāvās izrādes un teātra mākslas notikumus, kas veidos vistiešāko kontaktu un attiecības ar realitāti un skatītāju. Daudzu festivāla darbu patiesa notikšana būs iespējama, tikai pateicoties skatītāju izvēlei kļūt par vienu no darba autoriem. 

 Tāpat festivālā ir paredzēta radošā darbnīca “Iemesls teātrim” ar skatītāju līdzdalību, kurā skatītāji tiks aicināti iesūtīt tēmas, par kurām būtu nepieciešams radīt izrādi. No iesūtītajām tiks izvēlētas trīs, un desmit stundu laikā taps izrādes skice, kas tiks prezentēta interesantiem pilsētvidē ap “Dirty Deal Teatro”. 

Festivālu “Dirty Drama” noslēgs Baltijas jauno dramaturgu lasījumi, kuros skatītājiem ne tikai tiks piedāvāts dzirdēt jaunāko Baltijas orģināldramaturģiju, bet arī to, kā jauno dramaturgu stāstus pabeidz Rīgas ielās uzrunāti cilvēki, kuriem jaunie dramaturgi izstāsta pusi no stāsta, aicinot to izstāstīt līdz galam. 

“Dirty Deal Teatro” teātra festivālu “Dirty Drama” rīko piekto gadu. 

Ar festivāla programmu var iepazīties mājaslapā “http://dirtydeal.lv/teatro/dirtydrama“, biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu