Vecpiebalgā sākas mākslas un kultūras nedēļa • IR.lv

Vecpiebalgā sākas mākslas un kultūras nedēļa

26
Foto no Ingunas Baueres un Jāņa Lūsēna lieluzveduma "Tad būs laba lustēšana", kas 20. jūlijā notiks Alauksta estrādē. Kārlis Skalbe - Ģirts Ķesteris, Antons Austriņš - Gundars Grasbergs. Publicitātes foto, Ars Nova

Festivālā “Vecpiebalga atver durvis!” būs daudz teātra izrāžu, koncertu un padomju retro auto brauciens

Jau otro gadu nedēļas garumā Vecpiebalgā norisināsies kultūras un mākslas nedēļa jeb saiešana slātaviešu garā “Vecpiebalga atver durvis”. 

Tāpat kā darba nedēļa sākas ar pirmdienu, arī pasākumi Vecpiebalgas novada piecos pagastos sāksies šodien un noslēgsies svētdien, 21.jūlijā. Pasākuma programma sāksies Inešos, kur plkst.20 notiks svinīgs saiešanas atklāšanas pasākums pie Vecpiebalga muižas ar cienīgu personu uzstāšanos un novadnieku izrādīšanos. Nākamajā dienā Taurenē varēs baudīt smaržīgas lilijas un iedvesmojošu mūziku. Nēķena muižas pagrabos varēs novērtēt krāšņu ziedu izstādi un baudīt spirdzinošu vīna malku, bet plkst.19 Taurenes kultūras namā notiks koncerts, kurā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers un Jānis Lūsēns, kas piedāvās Aspazijas programmu “Tas vārds”. 

Plašāku pasākumu programmu varēs baudīt 17.jūlijā Dzērbenē, Kaivē un Vecpiebalgā. Plkst.17 Vecpiebalgas kultūras namā varēs vērot Dailes teātra iestudējumu “Pasaka par vērdiņu”, kā arī būs skatāma izrāžu kostīmu izstāde, bet plkst.18 Dzērbenes pilī un dārzā režisores Ināras Čakstes teātra studijā “Rampa” iestudētā Rūdolfa Blaumaņa luga “Ugunī”. Kaives pagastā plkst.20 pirmizrādi piedzīvos dramaturga un režisora Laura Gundara iestudējums “Latviešu kāzas”. Izrāde notiks “Kalna Antēnu” mājās, kur vieta paredzēta tikai 100 skatītājiem. Dramaturgs lomas rakstījis katram īpaši domātam aktierim. Iestudējumā piedalīsies aktieri Lienīte Osipova, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Anna Putniņa, Baiba Valante, Esmeralda Ermale, Jānis Vimba, Jānis Jarāns, Artūrs Putniņš un Edgars Lipors. Dienas noslēgumā plkst.23 Dzērbenes pagastā Augstā kalna estrādē notiks novatoriskas mūzikas provokācijas – muzicēs eksperimentālā mūzikas grupa “puseH puseW”, Toms Auniņš, Mārtiņš Roķis, nepieradinātā folka orķestris “Pingvīnu cirx” un dīdžejs Edijs. 

18.jūlijā no plkst.15 Kārļa Skalbes “Incēnos” notiks bērnu pēcpusdiena ar radošajām darbnīcām. Būs arī rotaļas, dziesmas, pasaku spēles un citas jautras nodarbes pasaku noskaņās, savukārt plkst.17 sāksies muzikāla izrāde pēc Kārļa Skalbes pasaku “Kaķīšu dzirnavas” un “Kalna gars” motīviem “Baltā kaķīša brīnumvārdi”. Muzikālajai izrādei libretu radījusi rakstniece Inguna Bauere, bet mūziku – Jānis Lūsēns, savukārt režisora Vara Braslas iestudējumā lomās iejutīsies Valdis Liepiņš, Andris Keišs, Inese Pudža un Januss Johansons. Dienas noslēgumā plkst.21 Kārļa Skalbes “Saulrietos” norisināsies saulrieta nakts mistērijas, kurās piedalīsies Uģis Roze, Andris Ērglis, Zigfrīds Muktupāvels un pats Lūsēns ar mūziķu grupu. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad liela interese tiek sagaidīta par Vecpiebalgas otro padomju retro auto braucienu. Braucienā jāpiedalās ne tikai ar attiecīgā laika automašīnām, bet arī pašiem dalībniekiem jābūt apģērbtiem autentiski padomju laikam. Retro brauciens notiks 19.jūlijā plkst.17, bet plkst.20 Kaives muižas parkā novadu pašvaldības kolektīvs piedāvās Paula Putniņa lugu “Ar būdu uz baznīcu”, bet pēc tam sekos lustīga ballēšanās kopā ar Igauņu ģimeni. 

20.jūlijā notiks Lielā novadu diena, kad būs gan liela tirgošanās, gan arī iestudējuma izrādīšana un zaļumballe. No plkst.13 Brāļu Kaudzīšu muzejmājas pagalmā notiks seno amatu pratēju izrādīšanās un tirgošanās, bet “Kalna Kaibēnu” pļavās varēs satikt “Mērnieku laiku” kolorītākās personas. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad Alauksta estrādē tiks demonstrēts jauniestudējums “Tad būs laba lustēšana”. Tekstu iestudējumam rakstījusi Inguna Bauere, bet mūziku – Jānis Lūsēns, iestudējuma režisors ir Varis Brasla. Šogad iestudējumā būs sastopami vairāki jau pagājušajā gadā iepazīti tēli, taču būs arī daudzi jauninājumi, piemēram, aktieris Uldis Dumpis iejutīsies Andreja Jurjāna tēlā, Baiba Sipeniece-Gavare atveidos Aspaziju, kā arī piedalīsies Valdis Liepiņš, Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska, Andris Keišs un daudzi citi pagājušā gada iestudējumā iepazīti aktieri. Pēc izrādes sekos tautas sadziedāšanās kordiriģenta Egīla Vētras vadībā, kā arī sekos zaļumballe ar grupu “Tālbraucēji”. 

“Vecpiebalga atver durvis” noslēgsies 21.jūlijā ar programmu Vecpiebalgas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur plkst.13 sāksies dievkalpojums, bet plkst.14 notiks Jāņa Lūsēna koncertprogramma “Mazu brīdi pirms…”, kurā dziedās Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons, bet muzicēs pats Lūsēns un mūziķu grupa. 

Biļetesvar iegādāties www.bilesuparadize.lv un Vecpiebalgas novada pagastu pārvaldēs.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu